-1 °C Budapest

Nem csökken a vásárlási láz: az áruellátás akadálymentes

2020. március 16. 10:15

A koronavírus globális elterjedése és a hazánkban is kihirdetett veszélyhelyzet miatt egyre több magyar tesz komolyabb előkészületeket egy nagyobb járványtól tartva, azaz vásárolnak.

Az iskolák és az óvodák bezárása foglalkoztatja a leginkább a fővárosiakat, akik közül többen már megoldották a gyermekek napközbeni elhelyezését. Bár sokan halmoznak fel élelmiszerkészletet, hiánytól nem kell tartani. A nagyobb forgalom is inkább a szupermarketekre korlátozódik, a plázák konganak az ürességtől, és a vendéglátóhelyekre is jóval kevesebben térnek be - írja a Magyar Nemzet.

A hétvégén sokan csak az alapvető élelmiszerek feltankolása miatt hagyják el az otthonukat. A bevásárlóközpontok panganak, egyedül a szuper- és hipermarketekben tolonganak az emberek. Az eddigi adatok szerint az utóbbi napokban hasonló összeget költöttünk élelmiszerre, mint karácsony környékén.

A Váci úti Tescóban is sok polc áll üresen, főleg a konzerveknél és más tartós élelmiszereknél hiányzik egy-egy márka vagy termékfajta. A bolt egyik menedzsere a lap kérdésre elmondta: azért tapasztalható átmeneti hiány egy-egy termékfajtából, mert azokat keresik a vevők jobban, ám mindenből van utánpótlás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?