3 °C Budapest
Csökkentett nyitva tartás, bezárt fiókok: védekező üzemmódban a hazai bankok

Csökkentett nyitva tartás, bezárt fiókok: védekező üzemmódban a hazai bankok

2020. március 13. 15:01

Folyamatosan monitorozzák a járványhelyzetet a hazai pénzintézetek. Elárulták, hogyan védekeznek a fertőzés továbbterjedése ellen. Az ügyfelek egyelőre nem pánikolnak.

Nagyjából egységes protokollt követnek a hazai bankok, hogy megóvják munkatársaikat és ügyfeleiket a koronavírus-járványtól. A pénzintézetek csoportszintű vagy saját tervet követnek, és szorosan követik a Magyar Bankszövetség által kiadott ajánlásokat - derült ki a Bank360.hu-nak adott banki válaszokból. Természetesen a bankok folyamatosan tartják a kapcsolatot a szakszolgálatokkal, a fiókokban, telephelyeken fertőtlenítőket helyeztek ki, fokozták a takarítások számát és korlátozzák a külföldi üzleti utazásokat, kisebb és nagyobb létszámú megbeszéléseket, rendezvényeket.

Pénzre lenne szükséged? A Pénzcentrum Személyi kölcsön kalkulátorával egyszerűen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb ajánlatot. KATT!

Az Erste Bank külön kiemelte: munkatársait laptokokkal látta el és kialakította azon folyamatokat, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes otthoni munkavégzést. A bank munkatársainak jelentős része képes otthonról is ugyanolyan hatékonyan ellátni feladatát, mintha bent ülne az irodában. 

Hasonlóról számolt be a Gránit Bank is: a rendszerek mintegy 80 százaléka alkalmas a távoli, biztonságos üzemeltetésre. Több bank megkezdte az ügyfelek felszólítását, hogy lehetőség szerint kerüljék a bankfióki látogatás, így tett az UniCredit Bank, a Takarékbank És a Budapest Bank, míg a közlemények szerint a Magnet Banknál a fiókok már csak rövidített nyitvatartással üzemelnek, az MKB Bank pedig holnaptól szünetelteti a nyitvatartást a Váci utcai fiókjában. A bankok azt tanácsolják, hogy az ügyfelek inkább elektronikus csatornákon intézzék a banki ügyeiket és csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen a fiókokat. 

A számodra legideálisabb számlacsomag kiválasztásában is segítséget nyújthat a Pénzcentrum kalkulátora! Leresd a hazai bankok legjobb ajánlatait egy helyen! KATT!

Az ügyfelek nyugodtak

Arra is kíváncsiak voltak, hogyan reagálnak az ügyfelek a vírusra:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

• kaptak-e nagyobb súlyt a biztonságos eszközök a befektetési portfóliókban,
• feltörik-e a megtakarításokat,
• kiveszik-e pénzüket a számlájukról,
• vagy éppen többet vásárolnak kártyával az élelmiszerfelhalmozás közepette?

A legtöbb bank ezekre a kérdésekre nem válaszolt, amelyek viszont igen, ott szűk kommentárban jelezték, hogy egyelőre nem tapasztalnak ügyfélpánikot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?