13 °C Budapest
A brexit is megakad a koronavírus miatt: elmarad a fontos tárgyalás

A brexit is megakad a koronavírus miatt: elmarad a fontos tárgyalás

MTI
2020. március 12. 20:55

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt nem tartják meg az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakítását célzó tárgyalássorozat Londonban tervezett jövő heti fordulóját az eredetileg tervezett formában - közölte csütörtök este a Downing Street.

A londoni miniszterelnöki hivatal bejelentése szerint a döntést a brit és az uniós tárgyalóküldöttség közösen hozta meg. Boris Johnson miniszterelnök szóvivője szerint a két fél jelenleg a megbeszélések folytatásának más módjait vizsgálja, köztük azt, hogy lehetséges-e videokonferenciák formájában megtartani a tárgyalási fordulókat.

Nagy-Britannia január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek lejártáig, azaz december 31-ig gyakorlatilag teljes mértékben érvényben marad a brit kilépés előtti szabályrendszer London és az EU viszonyában. Az átmeneti időszak legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson Londonnak és az EU-nak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.

A tárgyalássorozat március 2-án kezdődött Brüsszelben egy négynapos fordulóval, és a jövő héten folytatódott volna Londonban. A konzervatív párti brit kormány célja egy átfogó szabadkereskedelmi megállapodás aláírása az EU-val.

További hírek a koronavírusról itt!

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?