6 °C Budapest

Rohamosan terjed a gyilkos kínai koronavírus: mi lesz ennek a vége?

2020. január 26. 09:31

Rohamosan növekszik a koronavírus miatti fertőzések és a halálozások száma Kínában; és a világ egyre több pontján kezelnek fertőzésgyanús eseteket. Az Egyesült Államok pedig evakuálni készül Vuhanban lévő állampolgárait.

Nőtt a fertőzések és a halálozások száma Kínában

Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek - jelentették be az ottani egészségügyi hatóságok. Szombaton még 41 ember haláláról és 1372 fertőzésről szóltak a hírek a távol-keleti országból.

A megbetegedettek közül a legújabb mérleg szerint 324 ember állapota válságos. További 2684 fertőzésgyanús esetet is regisztráltak a kínai hatóságok.

Sanghajból vasárnap jelentették az első halálesetet: nem élte túl a fertőzést egy 88 éves férfi, akinek korábban már voltak komoly egészségi problémái. E kínai nagyvárosban a helyi hatóságok negyven fertőzéses esetről tudnak.

Kanadában bejelentették az első fertőzésgyanús esetet

A tüdőgyulladást okozó koronavírus első fertőzésgyanús esetét jelentették be Kanadában a helyi egészségügyi hatóságok szombaton. Az ontariói egészségügyi hatóság egyik vezető tisztségviselője egy sajtóértekezleten arról adott tájékoztatást, hogy az érintett egy ötvenes éveiben járó férfi, aki szerdán érkezett haza a kínai Vuhanból, a járvány gócpontjából. Jelenleg a torontói Sunnybrook nevű kórházban ápolják és tartják elkülönítve.

Az Egyesült Államok evakuálni készül Vuhanban lévő állampolgárait

Az Egyesült Államok evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat a tüdőgyulladást okozó járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból - jelentette be az amerikai külügyminisztérium. Ennek érdekében kedden a távozó amerikaiak rendelkezésére bocsát egy Vuhanból közvetlenül San Franciscóba tartó repülőgépet - áll a közleményben. A bejelentés szerint a konzulátusi személyzeten kívül a többi amerikai állampolgár csak egy részének tudnak helyet biztosítani a járaton. Elsőbbséget élveznek azok, akik fokozottan vannak kitéve a fertőzésnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm