Hiába szeretnék a szülők: három napnál több hiányzást nem igazolhatnak

Hiába szeretnék a szülők: három napnál több hiányzást nem igazolhatnak

2019. október 30. 10:15

A szülők a legtöbb iskolában félévente három nap hiányzást igazolhatnak a gyereküknek, és a kormány nem tervezi, hogy rendeletben szabja meg a szülők által igazolható iskolai hiányzások számát - számol be az Infostart.

Rengeteg bosszúságot okoz a magyar szülőknek, hogy minden esetben, amikor a gyermek beteg, még ha csak egy 3 napos nátháról van is szó, orvosi igazolást kell vinniük a nevelési, oktatási intézménybe, mert különben igazolatlan hiányzásként könyvelik el a távollétet.

Sok szülő szerint számos olyan betegség van, amivel orvoshoz sem kellene menni, ha nem lenne szükség igazolásra, hiszen a szülő is el tudja dönteni, hogy mi a baja a gyereknek és mehet-e iskolába.

Hétfőn Bencsik János az Országgyűlés elé vitte a témát. Mint mondta: ezt a kérdést az iskolák házirendje határozza meg, de a vonatkozó rendelet módosításával pozitív változást lehetne elérni. Azt kérdezte, tervezi-e kormány, hogy lazít az egynapos hiányzások igazolásának iskolai és óvodai gyakorlatán. A kormány azonban nem tartja indokoltnak, hogy a szülők háromnál több napot igazolhassanak a gyereküknek - derült ki Rétvári Bence válaszából. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta: ha a gyermek három napnál többet betegeskedik, akkor jobb, ha látja orvos.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35