Ennyivel élnek tovább a gazdagok: te mennyit keresel?

Ennyivel élnek tovább a gazdagok: te mennyit keresel?

2018. április 23. 15:00

Bár szerelmet a régi mondás szerint pénzért nem lehet vásárolni, egészséget úgy látszik nagyon is. A világ leggazdagabbjai pedig hajlandók áldozni is arra, hogy ameddig csak lehet, meghosszabbítsák az életüket. Olyannyira, hogy a leggazdagabb milliárdosok akár a vagyonuk felét is odaadnák plusz 10 életévért. Emellett pedig jóval többet költenek egészségügyre, magas minőségű ételekre, testmozgásra, valamint minden olyan egyéb szolgáltatásra, ami segít megvalósítani egy minél hosszabb életet.

Az elmúlt néhány évtized során az átlagéletkor szinte az egész világon megállás nélkül emelkedik. Mára Kínától az Egyesült Államokig, de még a legtöbb kelet-európai országban is a születéskor várható élettartam elérte a 70-es életszakasz végét, de például Nyugat-Európában és Japánban ez a szám már jócskán 80 fölé is felkúszik - jelentette nemrégiben az OECD.

Ez azonban nem mindenkinek elég. A legtöbb gazdag ember ugyanis bőven hosszabb, akár 10, 20 év plusszal is számol a saját életét illetően. Sőt egy friss UBS felmérés szerint az általuk megkérdezett gazdag befektetők 53 százaléka 100 évvel számol.

Ez a fajta nagyravágyás egyáltalán nem meglepő, hiszen sok tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, melyek arról számolnak be, hogy az anyagi jólét bizony jócskán meghosszabbíthatja az életet. Egy 2016-os kutatás szerint például az a leggazdagabb 1 százalékba tartozó amerikai nők több mint 10 évvel tovább élnek, mint a legszegényebb 1 százalékból kikerülő társaik. A gazdag és szegény férfiak között pedig mér rosszabb a helyzet, köztük a különbség több mint 15 év.

Az UBS felméréséből azonban az is kiderül, hogy a kirívóan magas bemondások mögött igenis tudatos készülés áll. Az látszik ugyanis, hogy a 100-as életkor megcélzása egyáltalán nem olcsó mulatság, és ezt a leggazdagabb befektetők is tudják. Éppen ezért ez a réteg rengeteget költ egészségügyre, minőségi ételekre, testmozgásra és minden más egyéb olyan szolgáltatásra, ami meghosszabbíthatja az életét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gazdagok között is vannak azonban gazdagabbak. Azok ugyanis, akik több mint 50 millió dolláros vagyon fölött rendelkeznek, ennek a 48 százalékát simán beáldoznák 10 plusz életévért, míg ez a szám csak 32 százalék azok esetében, akiknek "csak" 1-2 milliós vagyonuk van.

(via Bloomberg)

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?