29 °C Budapest
Ennyivel élnek tovább a gazdagok: te mennyit keresel?

Ennyivel élnek tovább a gazdagok: te mennyit keresel?

2018. április 23. 15:00

Bár szerelmet a régi mondás szerint pénzért nem lehet vásárolni, egészséget úgy látszik nagyon is. A világ leggazdagabbjai pedig hajlandók áldozni is arra, hogy ameddig csak lehet, meghosszabbítsák az életüket. Olyannyira, hogy a leggazdagabb milliárdosok akár a vagyonuk felét is odaadnák plusz 10 életévért. Emellett pedig jóval többet költenek egészségügyre, magas minőségű ételekre, testmozgásra, valamint minden olyan egyéb szolgáltatásra, ami segít megvalósítani egy minél hosszabb életet.

Az elmúlt néhány évtized során az átlagéletkor szinte az egész világon megállás nélkül emelkedik. Mára Kínától az Egyesült Államokig, de még a legtöbb kelet-európai országban is a születéskor várható élettartam elérte a 70-es életszakasz végét, de például Nyugat-Európában és Japánban ez a szám már jócskán 80 fölé is felkúszik - jelentette nemrégiben az OECD.

Ez azonban nem mindenkinek elég. A legtöbb gazdag ember ugyanis bőven hosszabb, akár 10, 20 év plusszal is számol a saját életét illetően. Sőt egy friss UBS felmérés szerint az általuk megkérdezett gazdag befektetők 53 százaléka 100 évvel számol.

Ez a fajta nagyravágyás egyáltalán nem meglepő, hiszen sok tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, melyek arról számolnak be, hogy az anyagi jólét bizony jócskán meghosszabbíthatja az életet. Egy 2016-os kutatás szerint például az a leggazdagabb 1 százalékba tartozó amerikai nők több mint 10 évvel tovább élnek, mint a legszegényebb 1 százalékból kikerülő társaik. A gazdag és szegény férfiak között pedig mér rosszabb a helyzet, köztük a különbség több mint 15 év.

Az UBS felméréséből azonban az is kiderül, hogy a kirívóan magas bemondások mögött igenis tudatos készülés áll. Az látszik ugyanis, hogy a 100-as életkor megcélzása egyáltalán nem olcsó mulatság, és ezt a leggazdagabb befektetők is tudják. Éppen ezért ez a réteg rengeteget költ egészségügyre, minőségi ételekre, testmozgásra és minden más egyéb olyan szolgáltatásra, ami meghosszabbíthatja az életét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gazdagok között is vannak azonban gazdagabbak. Azok ugyanis, akik több mint 50 millió dolláros vagyon fölött rendelkeznek, ennek a 48 százalékát simán beáldoznák 10 plusz életévért, míg ez a szám csak 32 százalék azok esetében, akiknek "csak" 1-2 milliós vagyonuk van.

(via Bloomberg)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?