15 °C Budapest
Már e-személyivel is kiváltható a gyógyszer

Már e-személyivel is kiváltható a gyógyszer

2018. március 5. 10:03

Néhány hete az e-személyivel is kiváltható a gyógyszer, mivel már több ezer patikába telepítették az ehhez szükséges kártyaolvasókat.

A patikákban már gyógyszerkiváltáshoz is használhatják az e-személyit - idézi a Népszava Szabó Bálintot, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) e-egészségügy fejlesztéséért felelős főosztályvezetőjét, aki erről az Interdiszciplináris Magyar Egészségügy (IME) című szakmai lap konferenciáján beszélt.

Arról is beszélt, az e-térben bárki nyomon követheti, hogy milyen beutalókat, recepteket írtak neki, és hamarosan az önrendelkezéssel kapcsolatos részt is bővítik, így lehetővé válik majd az is, hogy valaki elektronikus megbízást adjon rokonának, szomszédjának arra, hogy gyógyszereit akár felírási igazolás nélkül is elhozza. Az e-térben lehet majd rögzíteni annak az elérhetőségét, akit az orvos értesíthet, ha valakit baleset ér, vagy váratlanul kórházba kerül.

Szabó Bálint beszélt arról is, hogy eddig több, mint háromezer gyógyszertár, 5400 háziorvosi praxis és több mint száz kórház csatlakozott a térhez. A szakrendelők beléptetése azonban egyelőre folyamatban van.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?