Ezért megy rá a gatyád is, ha magánorvoshoz mész

2017. augusztus 21. 10:00

15-30 ezer forint alatt nem nagyon lehet magánorvoshoz menni Magyarországon, ha pedig diagnosztikai vizsgálatra vagy kisebb műtétre lenne szükségünk, akkor több tíz, de akkor több százezer forintot is kifizethetünk. A magas árakról és azok okairól ír ma reggel a hvg.hu.

A lakásokban működő egyszemélyes rendelők jellemzően olcsóbbak, mint a több orvost alkalmazó rendelők, a legdrágábbak pedig azok a központok, ahol műtéteket is végeznek.

Ha nem bírjuk a fájdalmat, akkor vannak esetek, amikor elkerülhetetlen, hogy magánszolgáltatóhoz forduljunk. Vastagbélrákszűréshez béltükrözést például nem végeznek altatásban az állami rendszerben, a magánorvosi költsége ennek az eljárásnak 80-100 ezer forint.

Az állami rendszerhez képest a magánorvosi praxisokban több a kisegítő személyzet, nincs hálapénz, jobb az infrastruktúra, piaci fizetést keresnek az orvosok és az intézmények mögött sem áll ott az állam, aki konszolidálja a veszteségeket szüksége esetén. Alapvetően ezen okok indokolják, hogy mélyen a zsebünkbe kelljen nyúlni, ha magánorvoshoz fordulunk - írja a lap.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?