Ezekkel a gyógyszerekkel simán lekapcsolhatnak külföldön

2017. június 27. 10:02

Nehézségekbe ütközhetnek egy esetleges vámvizsgálatnál azok a betegek, akik nem kellő körültekintéssel járnak el, amikor külföldi utazásukra gyógyszereiket is magukkal kell vinniük - írja a Magyar Idők.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) készített egy összeállítást arról, milyen igazolást kell beszerezni ahhoz, hogy az utazók a krónikus betegségükre vagy az akut problémáikra szedett gyógyszereiket is kivihessék az országból.

Az általános szabályok szerint az Európai Unió országaiba, Izlandra, Liechtensteinbe és Norvégiába utazók engedély nélkül maguknál tarthatják gyógyszereiket, ha azok nem minősülnek ká­bítószernek vagy pszichotróp szernek.

A hatóság felhívta a figyelmet, hogy a fekete háromszöggel jelzett, fokozottan ellenőrzött szerekből csak az utazás időtartamával arányos mennyiség vihető ki az országból. Egyes országok tilthatják a pszichotróp anyagok be- és kivitelét, így érdemes utazás előtt tájé­kozódni az adott állam konzulátusán.

Az intézet honlapján megtalálható az a formanyomtatvány, amelyet a háziorvossal kitöltetve megelőzhetők az esetleges kellemetlen szituációk a vámvizsgálatnál.
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?