Újabb kötelező védőoltást kapnak majd a babák?

2016. december 16. 10:01

Bekerülhet a Nemzeti Védőoltási Programba a bárányhimlő elleni védőoltás. A védettséghez két adag szükséges, amely a patikákban húszezer forintba kerül - írja a Magyar Hírlap.

Hódmezővásárhelyen már egy éve ingyenes a bárányhimlő elleni vakcina. A helyi közgyűlés erről tavaly októberben döntött, és már decemberben megkezdték a térítésmentes injekciók beadását az egyévesnél idősebb gyermekeknek.

Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének (HGYE) elnöke a lapnak azt nyilatkozta, nem tud róla, hogy hivatalosan kezdeményezték volna a bárányhimlő elleni védőoltás felvételét a kötelező oltási rendbe, holott ezt a szakma évek óta szorgalmazza. Jelezte, a megbetegedések száma évek óta harmincezer fölött van, maga a betegség lefolyása pedig a családoknak jelentős pénzkiadást is jelent. 

"A fertőtött gyermekkel otthon kell maradni. Téved az is, aki azt gondolja, semmi bajt nem okozhat a bárányhimlő, hiszen igen súlyos szövődményei lehetnek" - hívta fel a figyelmet Póta György.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?