22 °C Budapest
Egészségpénztárak: milliárdokat költünk, lehet ez sem elég

Egészségpénztárak: milliárdokat költünk, lehet ez sem elég

Pénzcentrum
2016. szeptember 6. 10:30

Az egészségpénztártagok egyéni befizetései egyre nőnek, a munkáltatók viszont egyre kevesebbet fizetnek be dolgozóik után. Nem várt hatást gyakorol a Buda-Cash csődje az egészségpénztárak piacára - írja ma reggel a Világgazdaság.


A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint 14,7 milliárd forint befizetés érkezett a munkáltatóktól az egészségpénztárakba az idei év első felében. Ez közel félmilliárd forintos elmaradást jelent 2015 azonos időszakában mért forgalomhoz képest, akkor 15,1 milliárd forint érkezett.

A munkáltatói befizetések volumenét rontotta idén, hogy a Buda-Cash csődjén a Honvédség akkorát bukott, hogy be is fejezte az ilyen típusú cafeteria nyújtását dolgozóinak.

A tagok egyéni befizetései ugyanakkor nőttek 9 százalékkal, 5,7 milliárd forintra. A jövőben két tényező is veszélyeztetni fogja az egészségpénztárak teljesítményét:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • növekedni fog az egészségpénztári befizetések adóterhe, valamint
  • erős versenytársat kap a juttatás a kedvezményesen adózó készpénzjuttatás formájában.

A lakosság 2016 első félévében 26 milliárd forintot egészségpénztári megtakarítást költött el, aminek a felel gyógyszerre ment el.

NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?