19 °C Budapest
Itt keresd az orvost, gyógyszertárakat az ünnepek alatt

Itt keresd az orvost, gyógyszertárakat az ünnepek alatt

2015. december 23. 15:01

A mentők a karácsonyi ünnepek alatt is teljes készenlétben állnak, Magyarország 252 mentőállomásán egyszerre ezerötszázan - mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók - lesznek szolgálatban - olvasható Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.


Karácsony ünnepén a mentőegységek a fővárosban rendszerint napi ötszázszor, míg országszerte közel kétezer esetben nyújtanak életmentő segítséget. Ilyenkor általában megnő a háztartási balesetek száma a karácsonyfák faragása közben megsérülő családapák, a főzés közbeni forrázásos balesetek, vágott, metszett sérülések miatt, de a mentők felhívják a lakosság figyelmét a körültekintő, az út- és látási viszonyoknak megfelelő közlekedés fontosságára is.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban a betegellátás az ünnepi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz.

Az év minden napján 24 órában működik, így munkaszüneti és ünnepnapokon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat, ha mérgezés gyanúja merül fel. A szolgálat a 06 80 20 11 99 ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

A karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást,ezért érdemes időben gondoskodni a gyógyszerek beszerzéséről. Az említett időszak alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek majd. December 24-én a gyógyszertárak rövidített szombati munkarend szerint tartanak nyitva. December 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el. December 27-én pedig a vasárnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti rend van érvényben. Az ügyeletes gyógyszertárak listáját itt, a készenléti ellátást garantáló patikák listáját pedig itt találod.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?