22 °C Budapest

300 ezres alapbért szeretnének a kezdő orvosok

2014. július 4. 09:00

Ha valóban eltökélt a kormány abban, hogy felszámolja a hálapénz-rendszert, ahhoz először rendeznie kell a béreket. Ha nem lesz béremelés, hiába alakítják át pár év alatt a rendszert, nem lesz orvos, aki dolgozzon benne - mondta el a Világgazdaságnak adott interjújában Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

Dénes Tamás szerint nettó 275-300 ezer forint az alapbér, amit egy kezdő orvosnak, 450 ezer, amit egy szakorvosnak és 550 ezer forint, amit egy főorvosnak legalább havonta fizetni kell. Ehhez kell még hozzátenni azokat a plusz összegeket, amelyeket megkereshet az, aki több szakvizsgát szerez, oktat, kutat, éjszakáját-hétvégéjét beáldozva ügyel.

Az elnök szerint fel kell számolni a hálapénz torz rendszerét, ami nem csak az orvos-beteg kapcsolatot mérgezi meg, de jelentős mértékben hozzájárul az orvosok külföldre távozásához is.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?