16 °C Budapest

Frankhitel könny(ítés)ek: nesze semmi, fogd meg jól

Pénzcentrum
2010. augusztus 23. 04:42

Az elmúlt időszakban egyre több, jelentős lakossági ügyfélkörrel rendelkező és a devizahitelezésben korábban aktív szerepet vállaló hitelintézet tett különböző lépéseket a devizahiteles ügyfelek terheinek könnyítésére. Ezekkel az intézkedésekkel nem csak az ügyfelek által fizetendő részleteket csökkentik, hanem a hitelportfolió romását is lassítják.

Az OTP Bank június elsejétől az ingatlanfedezetű svájci frank és japán jen alapú hitelek állományát érintő kamatcsökkentést hajtott végre. A svájci frank alapú hiteleknél 0,75 százalékpontos, a japán jen alapú hiteleknél pedig 0,50 százalékpontos volt a kamatcsökkentés. Az intézkedések a bank kalkulációi szerint körülbelül 10 forinttal mérséklik az árfolyamgyengülést a svájci frank és a japán jen hitelek törlesztő részleteiben.

Jó hír az OTP hiteleseinek! Ismét kamatot csökkent a bank

Az Erste Bank 5 forint árfolyamkedvezményt nyújt a svájci frankban eladósodott lakossági ügyfeleinek. Emellett a pénzintézet a szerződésmódosítási díj elengedésével is támogatja a bajba jutott ügyfeleit.

Könnyítések frankhiteleseknek: az Erste is lépett

Hitelkamatot csökkent az Erste Bank

A K&H Bank 2010. június 1-től visszavonásig a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra átváltását a MNB középárfolyamán biztosítja az adósoknak, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan - nem csökken 175 forint alá. Az ügyfelek szerint ez a "nesze semmi, fogd meg jól" intézkedés csak keveseken segít, mivel országosan is elenyésző a devizahitelüket forintra váltók száma.

Frankhitelek átváltása: 175-ös árfolyam felett a K&H ennyivel tud segíteni

Az FHB Bank október 6-val bezárólag maximum 205 forintos kedvezményes törlesztési árfolyamon számolja el a svájci frank alapú jelzáloghitelek esedékes törlesztő részletét, ha a svájci frank ettől erősebben állna. A kedvezményes törlesztési árfolyam alkalmazását akkor függesztik fel, ha a jegybank svájci frank középárfolyam jegyzése a megelőző 30 nap átlagában meghaladja a 215 forintot.

Így könnyít a frankhitelesek terhén az FHB

Az UniCredit Bank 2010. július 15-étől a svájci frank alapú hiteleknél - a szerződésekben szereplő deviza eladási árfolyam helyett - az UniCredit magánszemélyekre vonatkozó deviza-középárfolyamát alkalmazza a havi rendszeres törlesztő részlet meghatározásánál. Ez a jelenlegi árfolyamszintek mellett egy 400 svájci frankos törlesztő esetén havi 2000-2400 ezer forintos megtakarítást jelent az ügyfeleknek. A könnyítést a magánszemélyeknek nyújtott frank alapú jelzáloghitelek (lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek) és a személyi kölcsönök esetében az UniCredit legalább 2010. október 31-éig fenntartja.

Frankhitelek: könnyít az UniCredit is

A Raiffeisen Bank első lépésben a devizában felvett hitelek forintra történő átváltásakor elengedte az ügyfeleknek a hitelbírálati díjat és az előtörlesztési díjat, majd visszamenőleges hatállyal a 2010. július 1-jétől 2010. szeptember 31-ig terjedő időszakra a lakossági devizahitellel rendelkező ügyfelek számára 12%-os kamat-visszatérítést biztosít. A kedvezmény az ügyfelek számára a törlesztés devizanemében kerül jóváírásra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

Átmeneti jelleggel a jegybank által jegyzett középárfolyamon törleszthetik esedékes havi részleteiket az MKB Bank azon svájci frank alapú hitellel rendelkező ügyfelei, akik szerződésszerűen teljesítik a havi kötelezettségeiket. Az akciós jellegű, legfeljebb ez év végéig tartó árfolyamengedmény mindaddig érvényes, míg a svájci frank legalább öt egymást követő munkanapon keresztül nem lesz olcsóbb 175 forintnál.

A PSZÁF ötletével segít frankhiteleseinek az MKB

A Budapest Bank a hitelüket rendben törlesztőknek 60 bázisponttal csökkentette a svájci frank alapú és 100 bázisponttal forint alapú jelzáloghiteleinek kamatát.

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

A CIB Bank a fizetési nehézségekkel szembesülő ügyfelei számára számos megoldást dolgozott ki, közülük legtöbben a CIB Megoldás Hitelt választották. A bank közlése szerint eddig több mint 10 ezer ügyfelük hitelét ütemezték át. A CIB Bank a 2008-as jelentős árfolyam emelkedést követően lehetővé tette a svájci frank alapú devizahitelek átváltását euróra, kedvezményes árfolyam alkalmazása mellett a CIB Megoldás Hitel keretén belül.

Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett

A hitel konstrukció révén a havi fizetési kötelezettség megfizetésére a bank 1, 2, vagy 3 éves könnyített időszakot biztosít, amely alatt az eredeti részletnek csak 75, 50 vagy csupán 25%-át kell teljesíteni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 08:35
Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar boksz...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem