19 °C Budapest

Düh, tiltakozás! "Vénségükre veszítjük el azt a kis vagyonkánkat?"

Pénzcentrum
2010. január 14. 13:02

Megelégelték a történteket és tiltakozásul az utcára vonultak azok a - nagyrészt brit - nyugdíjasok, akik Spanyolországban jóhiszeműen vásároltak ingatlanokat, most mégis az otthonaik lebontásával fenyegetik őket a hivatalok.

Követelik a vállalkozókkal összejátszó korábbi városvezetők, a vásárlókat gátlástalanul átverő ingatlanügynökök és a szabálytalanságok felett szemet hunyó ügyvédek felelősségre vonását. Kártérítést kérnek a kissemmizett társaiknak, akik a boldog nyugdíjas évek helyett egy rémálom kellős közepén találták magukat.

Egy 64 éves brit nyugdíjas házaspár már egy éve egy garázsban húzza meg magát, miután a regionális hatóságok az otthonuk lebontását rendelték el annak ellenére, hogy rendelkeztek a helyi építésügyi osztály által kiállított jogerős építési engedéllyel. Egy másik pár - alig 50 kilométerre a Földközi-tenger partjától - négy évvel ezelőtt negyedmillió euróért (66 millió forintért) vásárolt egy háromszobás ingatlant, aminek a bontását szintén elrendelték.

"Sok honfitársunk költözött Spanyolországba a gondtalan nyugdíjas évek reményében. Most pedig azt látjuk, hogy korrupt csalók miatt vénségünkre elveszíthetjük azt a kis vagyonunkat is" - mondta az egyik érintett.

A kép illusztráció

A regionális vezetőség képviseletében elmondták, hogy ők szabályosan járnak el. "A problémák abból adódnak, hogy a helyi hatóságok úgy adtak ki építési engedélyeket, hogy azok nem voltak összhangban a regionális előírásokkal. Ezeket az ingatlanokat kötelesek vagyunk szabálytalannak minősíteni és elrendelni azok bontását" - tette hozzá a szóvivő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A felvonulók célkeresztjében az a - háta mögött csak Mr. Buldózer, a pusztító embernek hívott - Luis Caparros állt, akit a régióban illegálisnak minősített ötezer ingatlan lebontását elrendelő határozat végrehajtásával bíztak meg.

A demonstrálók szerint véget kell vetni az áldozatok büntetésének, le kell állítani a bontásokat, meg kell keresni a felelősöket és kártérítést kell fizetni a kisemmizetteknek. A hatóság szerint az ilyen igényeket azon a korrupt vezetők felé kell benyújtani, akik a régiós irányelvekkel szemben kiadták a szabálytalan engedélyeket.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem