2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Robotok gyógyítanak majd a magyar egészségplázában


Robotműtővel, helikopterleszállópályákkal és saját óvodával épülhet szuperkórház Budapest XI. kerületében - írja a Bors.

Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott szerint a XI. kerületi Dobogón épülő Dél-budai Centrumkórház nem is annyira kórház, sokkal inkább egy egészségpláza lesz, ahol az emberek a gyógyulás alatt sincsenek kiszakítva teljesen megszokott környezetükből. Megannyi szolgáltatás és üzlet gondoskodik arról, hogy az ott töltött idő kellemesebb legyen.Az új kórház a tervek szerint akár már öt év múlva is megnyithatja kapuit.

A megbízott arról is tájékoztatta a lapot, hogy a terület adottságai lehetővé teszik, hogy az sürgősségi centrumként több mint 1,2 millió embert ellásson. Közvetlen autópálya-kapcsolat, integrált mentőállomás, és két helikopterleszálló gyorsítja majd a betegutakat. Sőt az ígéretek szerint a dolgozók munkakörülményeire is nagy gondot fordítanak, hiszen egy nővérszálló, egy hatvanfős óvoda és egy szintén hatvanfős bölcsőde is a dolgozók rendelkezésére áll majd.

A gyógyítást pedig az ígéretek szerint XXI. századi technológiával végzik majd az egészségügyi szakápolók és orvosok. Bonyolult informatikai rendszer felügyeli a magkórház működését, de lesz robotsebészeti műtő, sőt robotok is juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk