2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Orbán Viktor: Lezárjuk a magyar határt, bezárjuk a szórakozóhelyeket


Felszólalt a Parlamentben Orbán Viktor, aki elmondta, a "következő napokban át fogunk lépni a csoportos megbetegedések időszakába", aminek okán újabb, komoly intézkedéseket vezetnek be.

Orbán Viktor március 16-án a Parlamentben bejelentette, hogy a következő napikban át fogunk lépni a csoportos megbetegedések időszakban, ami újabb, komoly korlátozásokat követel. Ezek a következők lesznek:

  • "Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárják, csak magyarok léphetnek be az ország területére" - mondta el Orbán Viktor;
  • a rendezvényeket általánosan betiltják ma éjféltől, sportrendezvények maximum zártkapusak lehetnek, de a kormányfő szerint inkább meg sem kellene tartani őket;
  • a szórakozóhelyeket, mozikat bezárják, kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be;
  • 15:00-ig lehetnek nyitva az éttermek, kávézók, boltok Magyarországon. Viszont a drogériák, patikák, élelmiszerboltok továbbra is normálisan nyitva lehetnek.

A kormány azt kéri az idősektől, hogy ne hagyják el a lakásukat, mert ők vannak veszélyben. Az önkormányzatok kötelessége az idősek ellátása is. Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a koronavírus járvány miatt veszélybe kerültek a munkahelyek, a költségvetést pedig újra kell tervezni.

A koronavírus-járvány miatt a családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el az emberek 

- javasolta a magyaroknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfői felszólalásában.

(Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk