2020. augusztus 8. szombat László

Itt van Orbán Viktor bejelentése: Budapesten marad a kijárási korlátozás


Orbán Viktor a veszélyhelyzet 49. napján újra tájékoztatta az ország lakosságát, "fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon" - mondta a magyar kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, a védekezés első szakasza lezárult, most pedig fokozatosan megpróbálják újraindítani az életet Magyarországon. A lényeg: fokozatosság, és szigorú menetrend. Ez azt jelenti:

  • hogy az idősek és a legvertőzötteb területeken élő emberek védelmét továbbra is fenntartja a kormány
  • Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak
  • Vidéken a kijárási korlátozások helyébe új intézkedések lépnek majd, ezek a következők: az üzletek korlátozás nélkül kinyithatnak majd; éttermek, kávézók teraszai megnyithatnak; szabadtéri strandok látogathatóak lesznek
  • A 1,5 méteres védőtávolság betartása és arc eltakarása az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező lesz
  • az idősek csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat - kéri Orbán Viktor. Számukra a biztonsági időkorlát marad.
  • péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitvatarthatnak az anyák napja miatt

Orbán Viktor azt is elmondlta, hogy a járványhelyzetet továbbra is monitorozzák Magyarországon, az intézkedéseket kéthetente felülvizsgálják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.