2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Felrobbantak a várólisták: lassan verekedni kell az időpontokért


A koronavírus-járvány több területen felrobbantotta a várólistákat. Van olyan beavatkozás, amire az eddigi néhány hét helyett most akár több hónapot is várni kell. Tovább rontja a helyzetet, hogy sok 65 év feletti orvos valószínűleg nem fog visszatérni a rendszerbe.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint azonban nem csak Magyarországon hanem nemzetközi szinten is hasonló következményekkel járt a koronavírus-járvány. A kialakult helyzetet ugyanakkor itthon tovább nehezítheti az orvoshiány növekedése - hangzott el az ATV híradójában.

Úgy gondolom, hogy a 65 évnél idősebb orvosok egy része nem fog visszatérni a munkába és ez további ellátási problémát okozhat. Különböző zárt csoportokon belül ennek látszik a nyoma és ez köszönhető az ostoba és rendkívül agresszív megközelítésének annak, ahogy ezeket a kollégákat kitették a gyakorlatilag egyik napról a másikra a rendszerből

- mondta Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő.

A Magyar Orvosi Kamara a 24.hu-nak úgy nyilatkozott: a kamara attól tart, hogy a járvány után új erőre kaphat a külföldi egészségügyi rendszerek szakembereket elcsábító hatása, pedig az utóbbi években már valamelyest mérséklődött az agyelszívás.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked