22 °C Budapest
Budapest, 2024. május 19.Rendõrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötõben  2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verõce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.MTI/Lakatos Péter

Mintha egy száguldó biciklivel belehajtanánk egy kamionba: esélyük sem volt a verőcei tragédia áldozatainak a szakértő szerint

2024. május 20. 19:42

Közölte a rendőrség annak a három férfinak és két nőnek a fotóját, akik a verőcei hajóbaleset után tűntek el. Szalma Botond, a Mahart egykori vezérigazgatója úgy jellemezte a balesetet, mintha egy 50-el száguldó biciklivel belehajtanánk egy kamionba. A motorcsónak vélhetően teljes sebességgel csapódott a szállodahajóba, az áldozatoknak esélyük sem volt. Közben, bár kapitányát őrizetbe vette a rendőrség, a Heidelberg szállodahajó elhagyhatta Magyarországot.

A rendőrség honlapján az eltűnés miatt körözöttek listáján tették közzé annak a két nőnek és három férfinak a fotóit, akiket még keresnek a verőcei tragédia kapcsán - szúrta ki a 444. A balesetben a 18 éves B. Daniella, a 28 éves E. Diána, a 19 éves V. Márton, a 30 éves V. Olivér és a 39 éves V. László tűnt el, a három férfiből kettő vezetékneve azonos. Egy férfi és egy nő holttestét már vasárnap megtalálták a hatóságok, a nyolc utasból csak egy férfi élte túl a balesetet, amelyben egy motorcsónak ütközött a szállodahajóval.

A portál szerint ugyan a kapitányt őrizetbe vették, de a hajó a helyszínelés lezárulta után elhagyhatta az országot.

A Blikk közben megszólaltatta az egyik eltűntként keresett férfi főnökét, aki azt mondta, a motorcsónakon lévők közül többen is jó hajósok voltak, ezért el sem tudja képzelni, hogy miért nem vették észre a szállodahajót. A lap szerint az egyik már megtalált áldozat és az egyik még eltűntként keresett nő testvérek voltak. A jelek arra utalnak, hogy a motorcsónak teljes sebességgel ütközött a nagyobbik hajónak, lehet, hogy még előtte akart átvágni, de ez nem sikerült.

Szalma Botond, a Mahart egykori vezérigazgatója a lapnak arról beszélt, az ütközést úgy kell elképzelni, mintha egy ötvennel száguldó biciklivel belehajtanánk egy kamionba. "Valószínűnek tartom, hogy az áldozatok azonnal meghaltak" - tette hozzá. A szakember kizártnak tartja, hogy a Heidelberg személyzete ne hallotta volna a csattanást, ráadásul a radaron is látszódnia kell egy ilyen motorosnak. Úgy gondolja, a kapitány hibázott abban, hogy nem kezdte el azonnal menteni az embereket.

BRFK: Haza kell vinnünk őket!

Közben a BRFK újabb képekkel jelentkezett a keresésről, mint írták, "Nem adjuk fel! Nem adhatjuk fel! Meg kell találnunk őket! Haza kell vinnünk őket!"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Cikkeink a hajóbalesetről:

Címlapkép: Lakatos Péter, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
MEDIA1  |  2024. június 24. 14:07
Rózsa András, a leendő XIV. kerületi polgármester bejelentette, hivatalba lépését követően az ATV, v...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm