35 °C Budapest
Fellélegezhetnek a hitelkárosultak: jöhet a legújabb mentőcsomag?

Fellélegezhetnek a hitelkárosultak: jöhet a legújabb mentőcsomag?

Pénzcentrum
2017. november 7. 10:01

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítása a következő fél évben alkalmat teremthet az úgynevezett elsétálási jog hazai bevezetésére - írja a Magyar Idők.

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, a közelmúltban döntés született a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról. Így az új szabályozás szerint november 15-től április végéig tilos lesz a lakások kiürítése.

Összességében több száz kilakoltatást kell elhalasztani az új rendelkezés miatt

- mondta a lapnak Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Aki hozzátette, hogy a változás haladékot az adósoknak, azonban legkésőbb a moratórium után, a szabályosan elárverezett ingatlanokat át kell adni.

Többször előfordult azonban, hogy bár az adós mindent megtett devizahitelének visszafizetésért, mégsem tudta elkerülni a kilakoltatást. Sőt voltak olyanok is, akiknek még azután is milliós tartozásuk maradt, miután minden érdemi vagyonukat a hiteltörlesztésre fordították.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ilyen esetekre igazságos megoldást jelenthetne az elsétálási jog hazai bevezetése

- jegyezte meg a végrehajtók vezetője.Ennek a módszernek a lényege, hogy ha az adós minden érdemi vagyontárgyát értékesítik, akkor az érintett - bizonyos feltételekkel - mentesül az esetleg fennmaradó tartozás megfizetése alól. Schadl György szerint a megoldás idehaza azonban csak akkor működhetne, ha szigorú kitételek érvényesülnének.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?