20 °C Budapest

5+1 tipp a szünidőre: így óvhatjuk meg a gyereket a bajtól idén nyáron

2017. június 19. 13:01

Gyakorta keringenek végzetes elképzelések aggódó anyák és féltő apák fejében arról, mi minden történhet egy nyári táborban, egy evezős túrán, egy fesztiválon, egy biciklitúrán, ahová talán első alkalommal engedték el kamasz gyermeküket. Felfokozott fantáziák helyett érdemesebb néhány óvintézkedést megtenni. Íme 5+1 tipp a táborozni vagy nyaralni induló kamaszok szüleinek.

Végre itt a szünidő, míg kamasz gyermekeink eufórikus állapotban tervezik nyári programjaikat, a rájuk váró kalandokról, utazásokról álmodoznak, addig a szülőknek fejtörést okozhat, hogy miképpen gondoskodjanak tizenéves gyermekeik biztonságáról a nyári hónapokban is. Az NN biztosító egyszerű tippjeinek betartásával minimalizálhatjuk a kockázatot és a felesleges idegeskedést.

1. Értessük meg a gyerekkel, hogy a baleset tényleg megtörténhet!

Nemcsak az interneten, a hírekben és a távoli ismerősökkel fordulhat elő, hanem vele is. Persze ne ültessünk el benne félelmet, hanem vázoljuk a megoldási opciókat arra az esetre, ha beüt a krach. És mindenekelőtt biztosítsuk kamasz gyerekünket feltétlen bizalmunkról: hogy tudjuk, mindent megtesz a rossz helyzetek elkerüléséért, és amennyiben mégis megtörténik a baj, akkor helyesen fog cselekedni. Egy lélekápolós beszélgetés általánosságban is hasznára válhat a gyerek-szülő kapcsolatnak.

2. Beszéljük át azokat a szabályokat, amelyeket mindenképpen tartson be!

Ehhez egyetértés kell azzal kapcsolatban, melyek volnának az ő belátása szerint is fontos alapvetések. Ha viszont a szabályok tömkelegét zúdítjuk rá, akkor mélán bólogat majd, és vagy amnéziás lesz utóbb, vagy dacos. Szánjunk elég időt az odafigyelésre és a megegyezésre!

3. Őszintén az alkoholról és a drogról!

Magvas prédikációk helyett beszéljünk inkább a saját tapasztalatainkról (nem feltétlenül kitérve minden részletre). Kérdezzük meg a véleményét, mondjuk el az aggodalmainkat, állapítsuk meg együtt, melyik a legjobban járható út. Tanúsítsunk önmérsékletet akkor is, ha kiderülne, hogy a múltkori bulin igazából került egy kis alkohol is a narancslébe...

4. Ismerjük meg a társaságot, akikkel nyaral vagy táborozik!

Nem kell mindenkit egyenként felhívni, de sokkal jobb érzés, ha tudjuk, megbízható emberekkel megy. Jó esetben a barátaival, akikkel egy iskolába jár, akiket már láttunk korábban. Ha mégsem, beszéljük át, milyen kapcsolatban van a gyerekünk a résztvevőkkel, honnan ismeri őket, ki lesz a társaság rangidőse, hangadója. Esetleg érdemes felvenni a többi táborozó szüleivel a kapcsolatot, már csak saját magunk megnyugtatása végett is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. Mentessük el vele a legfontosabb telefonszámokat!

A lélekápolás után kötelező áttérni a gyakorlati teendőkre. Legyen meg a telefonjában a mentők száma, ha van ismerősünk a közelben, az övé is, hogy legyen, aki gyorsan tud segíteni vészhelyzetben. Elmenthetjük egy 7/24 órás orvosi tanácsadásra vonatkozó asszisztencia szolgálat elérhetőségét is.

+1. Gondoljuk át, hogy mit tudunk tenni, ha megtörténik a baj!

Szülőként bizony erre az esetre is fel kell készülnünk. Gondoljuk át, hogy kamaszkorú gyermekünk esetleges kórházi ápolása vagy rehabilitációja milyen pénzügyi megterhelést jelenthet családunk számára, és az hogyan befolyásolhatja mindennapi életünket. Hogy ne érjen minket meglepetés, érdemes balesetbiztosítást kötni szeretteinknek, vagy akár saját, meglévő balesetbiztosításunkba bevonni családtagjainkat. Egy jól kiválasztott élet- és balesetbiztosítási konstrukció a pénzügyi szolgáltatáson túl kézzelfogható segítséget is nyújthat baleseti asszisztencia-szolgáltatásokon keresztül. Ezekről részletesen EBBEN a korábbi cikkünkben írtunk.

Ha mindezek megvannak, nyugodtan készülhetünk a rutinosan ugyanerre a periódusra időzített wellness-nyaralásra, vagy tervezgethetjük, melyik koncertre megyünk ki és hány estét töltünk úgy, ahogyan mi magunk szeretnénk. Baleset persze bárkivel megtörténhet, így érdemes saját magunk balesetbiztosításáról is gondoskodni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem