Veronai buszbaleset: ennyi kártérítést kaptak a rokonok

Veronai buszbaleset: ennyi kártérítést kaptak a rokonok

2017. május 24. 09:30

A 24.hu információi szerint a veronai busztragédiában érintett biztosítótársaság a következő ajánlatot tette a hozzátartozóknak: "egy elveszített gyermek után a család szülőként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egy millió forintot kap". A szülők szerint azonban az összeg méltatlan, így a kártérítést nem fogadják el.

A cikkben emlékeztetnek, nem sokkal a tragédia után kormányszinten egyeztettek arról, hogy a hozzátartozóknak minél hamarabb, családonként kell egy nagyobb összeget kiutalni.

A biztosító a tragédia után néhány héttel előleg gyanánt átutalt egymillió forintot a károsultaknak, míg az általuk, a szülők szerint egyoldalúan, felajánlott összeget májusban, a múlt héten küldték meg.

Az egyoldalúan felajánlott, és elutalt összeggel kapcsolatban Szendrei Mónika, aki a lányát veszítette el a balesetben, elmondta:

Először a Groupama megajánlott a családok kárpótlására egy összeget. Ez azonban méltatlan volt, ezért a szülők ezt nem fogadták el.

A hírportál kereste a társaságot az ügyben, ott azt mondták, néhány napon belül közleményt adnak ki.

A szülőket továbbá az is zavarja, hogy alig kapnak tájékoztatást a fejleményekről.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

a külügy nem tartja a kapcsolatot a családokkal, még azt sem árulják el, miért nem zárult le a nyomozás. Történt egy tragédia, havonta egyszer azért tájékoztathatnák a hozzátartozókat. Legalább azt árulnák el, hogy miért húzódik az ügy, és körülbelül mennyi ideig

- fogalmazta meg a szülők panaszait Szendrei Mónika.

A hírportál megkeresésére a minisztérium elárulta:

Nincs olyan hivatalos információnk, írásos tájékoztatásunk, hogy az olasz ügyészség vizsgálata lezárult volna. Az olasz nyomozó hatóság nem kommunikál a magyar főkonzulátussal. Ők, a jogsegély alapján, az őket megkereső Kecskeméti Ügyészséget fogják tájékoztatni a vizsgálati eredményről. A magyar konzuli szolgálat mindent megtesz, kapcsolatban áll az olasz hatóságokkal, telefonon és levélben is többször fordultunk a veronai ügyészséghez, felajánlva közvetítő és egyéb segítségünket, minden eszközzel próbáltuk és próbáljuk sürgetni őket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?