Több mint kétezerszer segítettek a mentőhelikopterek

Több mint kétezerszer segítettek a mentőhelikopterek

2016. augusztus 17. 09:02

A légi mentők tavaly több mint kétezer mentési feladatot láttak el - írta a Magyar Nemzet az Országos Mentőszolgálat közlésére hivatkozva.

Tavaly 2345 esetben volt szükség légi mentésre, ez közel megegyezik az elmúlt évek átlagával. A légi mentések döntő része - több mint kilencven százaléka - primer mentési feladat, a helyszínről kórházba vitték a beteget.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztatása szerint az országban 19 olyan kórház van, amelynek megvan az összes szükséges hivatali engedélye ahhoz, hogy az elérhető hét mentőhelikopter valamelyike leszállhasson területükön.

Ezek állapotát évente ellenőrzik. Az Országos Mentőszolgálat ugyanakkor azt közölte a lappal, hogy a mentőhelikopterek az ország 42 pontján használnak kórházi leszállóhelyeket. A különbségről közölték: "a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek hatósági jogköre nincs, az újonnan kiadott engedélyek meglétéről 2014 októbere óta értesül. A korábbi engedélyekről, azok érvényességéről az érintett kórház, illetve felügyeletet gyakorló hatóság adhat felvilágosítást".

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?