Ezekre senki nem gondol, amikor síelni indul

Ezekre senki nem gondol, amikor síelni indul

2015. február 5. 15:55

A síszezon közepén tartunk, és sokan alig várják, hogy a szabad levegőn hódolhassanak kedvenc téli időtöltésüknek. Külföldi tartózkodásunk alatt számtalan váratlan helyzet alakulhat ki, ezért a téli sportok felhőtlen élvezetéhez alapos előkészületekre van szükség. Érdemes alaposabban utánanézni, hogy pontosan milyen utasbiztosítást válasszunk, hiszen olyan esetekben is kaphatunk segítséget, amire nem is számítanánk.

Egyre nő azoknak az embereknek a száma, akik tudatosan gondoskodnak a síelés biztonságáról, és külföldi utazásuk alatt is biztonságban szeretnék tudni magukat és szeretteiket. Azonban jellemző, hogy számos esetben nem nézünk utána, pontosan mit is tartalmaz a biztosítás, vagy hogy tévhitek birtokában gondolkodunk a biztonságunkról. Az Allianz összegyűjtött 10 dolgot, amire sokan nem gondolnak, mielőtt síelni indulnának, vagy síbiztosítást kötnének.

1. A kedvezőtlen időjárásra is létezik biztosítás

A népszerű síparadicsomokat rengeteg síelő látogatja, azonban ha nem esik hó, akkor a lezárt sípályák csalódást okozhatnak a kikapcsolódni vágyóknak. Amennyiben az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a szálláshelyhez legközelebbi sípályák használatát, napi térítés kérhető az erre fedezetet nyújtó Arany és Platina termékszintű Allianz Téli Sportok utasbiztosítás keretein belül.

2. Egy helikopteres mentés többmilliós költséget is jelenthet

Egy esetleges síbaleset bekövetkeztével a kórházba el kell jutnunk, azonban kevesen tudják, hogy a mentőautóval történő kórházba szállítás több tízezer forintba kerülhet. Rosszabb esetben akár helikopteres mentésre is szorulhatunk, ennek a költsége a milliós nagyságrendet is megközelíti. Ilyen esetekben különösen nagy segítséget jelenthet, ha rendelkezünk ilyen szolgáltatást nyújtó síbiztosítással.

3. A kórházi szoba is pénzbe kerül

A kórházi tartózkodás során nemcsak magáért a beavatkozásért kell fizetni, hanem külön költséget számítanak fel a napi ellátásért is, például a szobáért vagy az étkezésért. Az Allianz ezekben az esetekben a kórházi ellátás, valamint a gyógyszerek és gyógyászati eszközök költségeinek térítésén túl a kórházi tartózkodás idejére kórházi napi térítést is nyújt.

4. Ha másnak okozunk sérülést, azt is fedezheti az utasbiztosításunk

A túlzott magabiztosság, a sípálya nehézségi fokának rossz megítélése, a gyenge látási viszonyok és a jelzés nélkül, hirtelen irányt változtató síelők baleseteket okozhatnak. Másoknak is súlyos sérüléseket okozhatunk egy véletlen ütközéssel, és az ezzel járó kártérítés minket fog terhelni. Éppen ezért ajánlott, hogy síeléshez olyan utasbiztosítást kössünk, amelynek része a megfelelő felelősségbiztosítás is.

5. Szükség esetén utazási és szállásköltségeket is fizethet a biztosító

Baleset esetén olyan többletkiadások is felmerülhetnek, mint a gépjármű hazaszállítása, a kint tartózkodás meghosszabbítása, vagy akár a hozzátartozók hazautazási- és szállásköltségei. Ezekre mind fedezetet nyújthat a megfelelő utasbiztosítás. Egy síelő kisgyermek esetében fordult elő, hogy egy szerencsétlen esés következtésben súlyos belső szervi károsodást szenvedett. A hozzá siető szülő utazási és szállásköltségét, valamint a sérült hazaszállításának költségét is fedezte az Allianz. Ebben az esetben az utasbiztosítás több mint 5 millió forintos extra kiadástól mentette meg a családot.

6. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem nyújt teljes védelmet

Az Allianz 2014-ben végzett felmérése azt mutatta, hogy a külfdölre látogatók mind fontosnak tartják utazásuk biztosítását, jelentős részük azonban úgy gondolja, hogy az európai utazások során az Európai Egészségbiztosítási Kártya téríti egy esetlegesen bekövetkező baleset költségeit. A valóságban azonban ez nem így van. Az egészségkártyával csak olyan szolgáltatóknál lehet igénybe venni az egészségügyi ellátást az Európai Unió területén, amelyek állami tulajdonúak vagy az állammal szerződésben állnak. A magánszolgáltatók által üzemeltetett intézményekben az igénybe vett ellátás költségeit a baleset elszenvedőjének kell megfizetnie, ehhez pedig mindenképpen érdemes az utazás előtt utasbiztosítást is kötni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

7. A bankkártyán lévő utasbiztosítás nem feltétlenül elegendő

A bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítások szűkebb körű szolgáltatásokat nyújtanak, mint a napi díjas utasbiztosítások. Ez azonban függ a kártya kibocsátójától és a kártya típusától is, így mindenképpen érdemes ellenőrizni utazás előtt az abban foglalt szolgáltatásokat és szükség esetén az igényeknek megfelelő biztosítást megkötni. Az Allianz az utasbiztosítások között kínál kifejezetten a bankkártyás biztosítások kiegészítőjeként használható biztosítást is.

8. Okostelefonnal az utolsó pillanatban is köthetünk utasbiztosítást

Ha a nagy készülődésben elfelejtettünk volna jó előre gondoskodni biztonságunkról, ezt akár közvetlenül az utazás előtt is pótolhatjuk, hiszen az Allianz okostelefonos alkalmazásával az utasbiztosítás akár a repülőtéren felszállás előtt két órával, vagy útközben az autópályán is megköthető.

9. Nem csak a sí-, de az autópályán is érhet minket baleset

A legtöbben ilyenkor autóval indulnak útnak, és előfordulhat, hogy nem a sípályán, hanem útközben következik be a váratlan helyzet. Ilyenkor jelentős támogatást jelenthet, ha megfelelő utasbiztosítással rendelkezünk. A biztosító telefonos szolgáltatásán keresztül például akár tolmács segítségét is igénybe vehetjük a balesettel kapcsolatos idegen nyelvű nyomtatványok kitöltésében, vagy a rendőrséggel való kommunikáció során is. Megfelelő assistance csomag választásával pedig a külföldön bekövetkezett közlekedési baleset esetén kérhetünk segítséget, így például a gépjármű elszállítását a legközelebbi szerelőműhelybe.

10. Egyes assistance szolgáltatások fizethetik az ellopott telefonunkról küldött SMS-ek díjait

Léteznek olyan, önállóan is elérhető Assistance szolgáltatások, amelyek szintén jelentős segítséget nyújthatnak az utazások során bekövetkező kellemetlenségek során. Rengeteg esetben fordul elő, hogy külföldön az utcán, a hotelben vagy egy szórakozóhelyen eltulajdonítják az értékesebb holmijainkat, például a táskánkat. Ilyenkor az ellopott tárgyak jogtalan használatából származó költségek is jelentős kárt okozhatnak. Az Allianz Utazási Assistance többek között az ilyen helyzetekre is megoldást jelenthet.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?