19 °C Budapest

Ezekre senki nem gondol, amikor síelni indul

2015. február 5. 15:55

A síszezon közepén tartunk, és sokan alig várják, hogy a szabad levegőn hódolhassanak kedvenc téli időtöltésüknek. Külföldi tartózkodásunk alatt számtalan váratlan helyzet alakulhat ki, ezért a téli sportok felhőtlen élvezetéhez alapos előkészületekre van szükség. Érdemes alaposabban utánanézni, hogy pontosan milyen utasbiztosítást válasszunk, hiszen olyan esetekben is kaphatunk segítséget, amire nem is számítanánk.

Egyre nő azoknak az embereknek a száma, akik tudatosan gondoskodnak a síelés biztonságáról, és külföldi utazásuk alatt is biztonságban szeretnék tudni magukat és szeretteiket. Azonban jellemző, hogy számos esetben nem nézünk utána, pontosan mit is tartalmaz a biztosítás, vagy hogy tévhitek birtokában gondolkodunk a biztonságunkról. Az Allianz összegyűjtött 10 dolgot, amire sokan nem gondolnak, mielőtt síelni indulnának, vagy síbiztosítást kötnének.

1. A kedvezőtlen időjárásra is létezik biztosítás

A népszerű síparadicsomokat rengeteg síelő látogatja, azonban ha nem esik hó, akkor a lezárt sípályák csalódást okozhatnak a kikapcsolódni vágyóknak. Amennyiben az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a szálláshelyhez legközelebbi sípályák használatát, napi térítés kérhető az erre fedezetet nyújtó Arany és Platina termékszintű Allianz Téli Sportok utasbiztosítás keretein belül.

2. Egy helikopteres mentés többmilliós költséget is jelenthet

Egy esetleges síbaleset bekövetkeztével a kórházba el kell jutnunk, azonban kevesen tudják, hogy a mentőautóval történő kórházba szállítás több tízezer forintba kerülhet. Rosszabb esetben akár helikopteres mentésre is szorulhatunk, ennek a költsége a milliós nagyságrendet is megközelíti. Ilyen esetekben különösen nagy segítséget jelenthet, ha rendelkezünk ilyen szolgáltatást nyújtó síbiztosítással.

3. A kórházi szoba is pénzbe kerül

A kórházi tartózkodás során nemcsak magáért a beavatkozásért kell fizetni, hanem külön költséget számítanak fel a napi ellátásért is, például a szobáért vagy az étkezésért. Az Allianz ezekben az esetekben a kórházi ellátás, valamint a gyógyszerek és gyógyászati eszközök költségeinek térítésén túl a kórházi tartózkodás idejére kórházi napi térítést is nyújt.

4. Ha másnak okozunk sérülést, azt is fedezheti az utasbiztosításunk

A túlzott magabiztosság, a sípálya nehézségi fokának rossz megítélése, a gyenge látási viszonyok és a jelzés nélkül, hirtelen irányt változtató síelők baleseteket okozhatnak. Másoknak is súlyos sérüléseket okozhatunk egy véletlen ütközéssel, és az ezzel járó kártérítés minket fog terhelni. Éppen ezért ajánlott, hogy síeléshez olyan utasbiztosítást kössünk, amelynek része a megfelelő felelősségbiztosítás is.

5. Szükség esetén utazási és szállásköltségeket is fizethet a biztosító

Baleset esetén olyan többletkiadások is felmerülhetnek, mint a gépjármű hazaszállítása, a kint tartózkodás meghosszabbítása, vagy akár a hozzátartozók hazautazási- és szállásköltségei. Ezekre mind fedezetet nyújthat a megfelelő utasbiztosítás. Egy síelő kisgyermek esetében fordult elő, hogy egy szerencsétlen esés következtésben súlyos belső szervi károsodást szenvedett. A hozzá siető szülő utazási és szállásköltségét, valamint a sérült hazaszállításának költségét is fedezte az Allianz. Ebben az esetben az utasbiztosítás több mint 5 millió forintos extra kiadástól mentette meg a családot.

6. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem nyújt teljes védelmet

Az Allianz 2014-ben végzett felmérése azt mutatta, hogy a külfdölre látogatók mind fontosnak tartják utazásuk biztosítását, jelentős részük azonban úgy gondolja, hogy az európai utazások során az Európai Egészségbiztosítási Kártya téríti egy esetlegesen bekövetkező baleset költségeit. A valóságban azonban ez nem így van. Az egészségkártyával csak olyan szolgáltatóknál lehet igénybe venni az egészségügyi ellátást az Európai Unió területén, amelyek állami tulajdonúak vagy az állammal szerződésben állnak. A magánszolgáltatók által üzemeltetett intézményekben az igénybe vett ellátás költségeit a baleset elszenvedőjének kell megfizetnie, ehhez pedig mindenképpen érdemes az utazás előtt utasbiztosítást is kötni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

7. A bankkártyán lévő utasbiztosítás nem feltétlenül elegendő

A bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítások szűkebb körű szolgáltatásokat nyújtanak, mint a napi díjas utasbiztosítások. Ez azonban függ a kártya kibocsátójától és a kártya típusától is, így mindenképpen érdemes ellenőrizni utazás előtt az abban foglalt szolgáltatásokat és szükség esetén az igényeknek megfelelő biztosítást megkötni. Az Allianz az utasbiztosítások között kínál kifejezetten a bankkártyás biztosítások kiegészítőjeként használható biztosítást is.

8. Okostelefonnal az utolsó pillanatban is köthetünk utasbiztosítást

Ha a nagy készülődésben elfelejtettünk volna jó előre gondoskodni biztonságunkról, ezt akár közvetlenül az utazás előtt is pótolhatjuk, hiszen az Allianz okostelefonos alkalmazásával az utasbiztosítás akár a repülőtéren felszállás előtt két órával, vagy útközben az autópályán is megköthető.

9. Nem csak a sí-, de az autópályán is érhet minket baleset

A legtöbben ilyenkor autóval indulnak útnak, és előfordulhat, hogy nem a sípályán, hanem útközben következik be a váratlan helyzet. Ilyenkor jelentős támogatást jelenthet, ha megfelelő utasbiztosítással rendelkezünk. A biztosító telefonos szolgáltatásán keresztül például akár tolmács segítségét is igénybe vehetjük a balesettel kapcsolatos idegen nyelvű nyomtatványok kitöltésében, vagy a rendőrséggel való kommunikáció során is. Megfelelő assistance csomag választásával pedig a külföldön bekövetkezett közlekedési baleset esetén kérhetünk segítséget, így például a gépjármű elszállítását a legközelebbi szerelőműhelybe.

10. Egyes assistance szolgáltatások fizethetik az ellopott telefonunkról küldött SMS-ek díjait

Léteznek olyan, önállóan is elérhető Assistance szolgáltatások, amelyek szintén jelentős segítséget nyújthatnak az utazások során bekövetkező kellemetlenségek során. Rengeteg esetben fordul elő, hogy külföldön az utcán, a hotelben vagy egy szórakozóhelyen eltulajdonítják az értékesebb holmijainkat, például a táskánkat. Ilyenkor az ellopott tárgyak jogtalan használatából származó költségek is jelentős kárt okozhatnak. Az Allianz Utazási Assistance többek között az ilyen helyzetekre is megoldást jelenthet.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 10. 17:11
A napilap tettleges becsületsértésre hivatkozva feljelentést tesz a történtek miatt.
Összkép  |  2023. június 10. 16:48
Milyen egy magyar film indiai újragondolása? A Liza, a rókatündér indiai környezetben kevésbé réved...
Kasza Elliott-tal  |  2023. június 10. 07:00
Június elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gy...
Holdblog  |  2023. június 10. 06:59
Május 30-án az Nvidia belépett a legnagyobb vállalatok között is igen exkluzívnak számító klubba, mi...
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16