25 °C Budapest

Van, ahol elengedik az árvízkárosultak rezsiszámláit

MTI
2013. június 12. 14:01

Elengedi az árvízkárosultak áramszámláját a cseh állam többségi tulajdonában álló CEZ áramszolgáltató. Az intézkedés 50-100 millió korona (585 millió - 1,17 milliárd forint) bevételkiesést jelent a társaságnak.

A CEZ, amely piaci tőkeértéke alapján a közép-kelet-európai térség legnagyobb vállalata, hétfő este jelentette be, hogy háromhavi számlát enged el azoknak az árvízkárosultaknak, akiknek a házát legalább 50 centiméteres víz árasztotta el. Kedden azonban, a Petr Necas miniszterelnökkel folytatott megbeszélést követően Daniel Benes vezérigazgató már arról tájékoztatott, hogy a 10-50 centiméteres vízkárral szembesülő háztartások is egyhavi díjelengedésben részesülnek.

A CEZ vezérigazgatója jelezte, hogy az intézkedés 50-100 millió korona (585 millió - 1,17 milliárd forint) bevételkiesést okoz majd.

Csehországban június eleje óta van árvízi készültség, miután a jelentős esőzések hatására több folyó is megáradt. A hatóságok hétfőn tizenegy áldozatot tartottak számon, négy ember eltűnt. Az áradások első hullámát követően, csütörtökön kiadott kormányzati becslések szerint 20 milliárd koronás kárt (mintegy 233 milliárd forint) okoztak az áradások.

 

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem