Fillérekért köthetsz kötelező biztosítást?

Pénzcentrum
2011. április 18. 05:22

Leginkább a gazdasági válság Magyarország-specifikus jelenségeitől fél, a kfgb-piacon pedig további díjcsökkenésre számít a hazai biztosítási szakma. A témában véleményt nyilvánítottak a Portfolio.hu Biztosítási Konferenciájának résztvevői, meddig csökkenhetnek még a kötelezők árai?

Élénk érdeklődés kíséri a nem-életbiztosítások területét meghatározó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) piac alakulását. A legutóbbi, 2010-es kgfb-kampányban soha nem látott mértékben, közel 40%-kal, 17 500 forintra estek vissza a piaci átlagdíjak. Hangot adott ugyan véleményének a konferencián olyan piaci szereplő is, aki a díjak további, kétszámjegyű visszaesésére számít, a szakma nagyobbik fele ennél kisebb csökkenéssel vagy stagnálással számol.


A kgfb-díjak valószínűleg elérik idén a gödör alját, középtávon innen már nincs mód túlzott csökkenésre reálértéken sem - véli a szavazók több mint fele. Mindebből arra lehet következtetni, hogy 2011 minden idők talán legintenzívebb versenyét hozhatja, ezt követően azonban az inflációhoz közeli mértékben emelkedhetnek majd a díjak, amiben az év végi kampány fokozatos eltűnése is szerepet játszhat majd.


Bár a piacot nem forgatta fel gyökerestül, jelentős piaci részesedést szerzett az új kgfb-szerzésekben tavaly az Astra Biztosító. Az új piaci szereplő sikere sok versenytársnál felveti a kérdést: lehet-e egyáltalán ezt az üzletágat jövedelmezően működtetni? Bár valószínűleg a szavazók többsége szerint lehet, 74%-uk úgy véli, olyan szintre jutott a piac a versenyben, amelyen egy új szereplőnek már nem teremhet babér.

Az elmúlt évek az online értékesítési csatornák előretörését hozták a biztosítási piacon, különösen a gépjármű-felelősségbiztosítások terén. Az egyéb nem-életbiztosításokban, elsősorban a vállalati fronton továbbra is nagyon fontos a személyes, alkuszi vagy többes ügynöki értékesítés szerepe, ugyanakkor a legnagyobb növekedési kilátásokat az online alkuszi és saját online csatornákban látják a szakmabeliek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A konferencia résztvevőinek csaknem kétharmada úgy véli, az online értékesítési csatornák előretörésének a nem-életbiztosítási piacon leginkább a saját hálózatok lehetnek a kárvallottjai, melyek - bár erről hivatalos statisztikáink nincsenek - már az elmúlt években is jelentősen visszaszorulhattak az értékesítésben betöltött szerepük alapján.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 18:31
Kevesebb mint egy óra leforgása alatt több mint tízezren voltak kíváncsiak pénteken egy különleges,...
Kiszámoló  |  2022. október 7. 14:25
Miután orbitális módon kiszúrt a kormány a katásokkal és év közben beszántotta az egész egyszersítet...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?