Fillérekért köthetsz kötelező biztosítást?

Pénzcentrum
2011. április 18. 05:22

Leginkább a gazdasági válság Magyarország-specifikus jelenségeitől fél, a kfgb-piacon pedig további díjcsökkenésre számít a hazai biztosítási szakma. A témában véleményt nyilvánítottak a Portfolio.hu Biztosítási Konferenciájának résztvevői, meddig csökkenhetnek még a kötelezők árai?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Élénk érdeklődés kíséri a nem-életbiztosítások területét meghatározó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) piac alakulását. A legutóbbi, 2010-es kgfb-kampányban soha nem látott mértékben, közel 40%-kal, 17 500 forintra estek vissza a piaci átlagdíjak. Hangot adott ugyan véleményének a konferencián olyan piaci szereplő is, aki a díjak további, kétszámjegyű visszaesésére számít, a szakma nagyobbik fele ennél kisebb csökkenéssel vagy stagnálással számol.


A kgfb-díjak valószínűleg elérik idén a gödör alját, középtávon innen már nincs mód túlzott csökkenésre reálértéken sem - véli a szavazók több mint fele. Mindebből arra lehet következtetni, hogy 2011 minden idők talán legintenzívebb versenyét hozhatja, ezt követően azonban az inflációhoz közeli mértékben emelkedhetnek majd a díjak, amiben az év végi kampány fokozatos eltűnése is szerepet játszhat majd.


Bár a piacot nem forgatta fel gyökerestül, jelentős piaci részesedést szerzett az új kgfb-szerzésekben tavaly az Astra Biztosító. Az új piaci szereplő sikere sok versenytársnál felveti a kérdést: lehet-e egyáltalán ezt az üzletágat jövedelmezően működtetni? Bár valószínűleg a szavazók többsége szerint lehet, 74%-uk úgy véli, olyan szintre jutott a piac a versenyben, amelyen egy új szereplőnek már nem teremhet babér.

Az elmúlt évek az online értékesítési csatornák előretörését hozták a biztosítási piacon, különösen a gépjármű-felelősségbiztosítások terén. Az egyéb nem-életbiztosításokban, elsősorban a vállalati fronton továbbra is nagyon fontos a személyes, alkuszi vagy többes ügynöki értékesítés szerepe, ugyanakkor a legnagyobb növekedési kilátásokat az online alkuszi és saját online csatornákban látják a szakmabeliek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A konferencia résztvevőinek csaknem kétharmada úgy véli, az online értékesítési csatornák előretörésének a nem-életbiztosítási piacon leginkább a saját hálózatok lehetnek a kárvallottjai, melyek - bár erről hivatalos statisztikáink nincsenek - már az elmúlt években is jelentősen visszaszorulhattak az értékesítésben betöltött szerepük alapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?