24 °C Budapest

Kiderült: ezért maradt el a kgfb-csúcsdöntés

Pénzcentrum
2011. március 2. 08:47

Bár a múlt novemberben kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást váltók száma 10%-kal elmaradt az egy évvel korábbi kampányban átkötők számától, a társasági adatok alapján az 1 millió 320 ezer ügyfél közül a ténylegesen biztosítót váltók száma először haladta meg az egymilliót - írja a Napi Gazdaság. A 2010-es kgfb-kampányban az egy évvel korábbi 35% helyett mindössze az új szerződések 23%-át kötötték vissza az autótulajdonosok korábbi biztosítójukhoz.

A 2009 novemberében futó kampány során a biztosításukat olcsóbb díjért korábbi cégükhöz visszakötő közel 515 ezer ügyfél a teljes váltó állomány 35%-át tette ki, addig a tavalyi kampányban a lap számításai szerint a korábbi biztosítóihoz visszakötő ügyfelek száma 300 ezer körül lehetett, ami az új biztosítási kötvényt kitöltők 23%-a.

Szakértők szerint épp a visszakötések arányának csökkenése okozhatta a váltók számának előzetesen várt növekedésének elmaradását, amit az indokol, hogy a klasszikus kampány elmúltával egyre több társaság alkalmaz akkora mértékű kampánykedvezményeket, amelynek nyomán a biztosítottak felvállalnák a visszakötéssel járó ügyintézést - ha már úgyis a régi biztosítónál akarnak maradni.

Az e-gfb termékkel piacra lépő Allianz volt az, amelyik ismét jelentősen átmozgatta a saját ügyfélkörét, bár a korábbi 50%-kal szemben tavaly már csak a visszakötők harmada volt allianzos. A korábbi egyharmadhoz képest viszont 50% fölé nőtt azok száma, akik más biztosítótól vándoroltak az Allianzhoz.

Korábban: KGFB: Jelentettek a biztosítók, összesített a PSZÁF

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 16:13
Ez a héten már legalább a harmadik megyei napilap a kormánypárti médiagólem, a KESMA/ Mediaworks por...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?