18 °C Budapest

Új szereplő a lakásbiztosítások piacán

2011. április 13. 18:02

Az AXA Csoport 2011 áprilisától Pillér Otthonbiztosítás nevű termékeivel belép a hazai ingatlanbiztosítási piacra. Ezzel - meglévő utasbiztosítási portfóliói mellett - tovább szélesíti nem-életbiztosítási palettáját a magyarországi piacon.

Az AXA csoport Magyarország az új ingatlanbiztosítási termék bevezetésével azt a célt tűzte ki, hogy 10 éven belül a hazai ingatlanbiztosítással foglalkozó biztosítók körében az első öt közé kerüljön.

"A nem-életbiztosítási piacon világszerte nagyon erős szereplőnek számító AXA Csoport a hazai viszonyok között most látta elérkezettnek az időt arra, hogy meglévő banki, biztosítási portfóliói támogatására, illetve további önálló üzletek szerzése céljából tovább terjeszkedjen ebben a szegmensben. Az ingatlanbiztosítás választása ugyancsak kézenfekvőnek bizonyult, hiszen ez - profitabilitása és gyors megtérülése révén - a lakossági szegmens húzóágazata lehet. Tekintettel a magyarországi mintegy 71%-os biztosítási penetrációra, az AXA regionális és hazai vezetése úgy ítélte meg, hogy az elkövetkező években jelentős növekedési lehetőség kínálkozik az ingatlanbiztosítások területén" - mondta el Jacques Maire, az AXA csoport Magyarország vezérigazgatója.

A Pillér Otthonbiztosítás három, egymáshoz képest egyre bővülő fedezetet tartalmazó csomagot kínál, amelyet további kiegészítő modulok tesznek teljessé. Az ingatlanbiztosítási termék alapváltozatát elsősorban jelzáloghitel-igénylőknek ajánlja, mivel ez olyan, a bankok által megkövetelt tűz- és elemi - úgynevezett elsődleges - kockázatokra nyújt fedezetet, amelyek már elégségesek a jelzáloghitel felvételéhez, az eddig megszokott alapszintű biztosítási csomagoknál jóval kedvezőbb összegért. A középkategóriájú ingatlanbiztosítási csomagja olyan lehetőségeket kínál, illetve olyan kockázati körökre nyújt fedezetet, amit jellemzően ez idáig többnyire csak a prémium kategóriás csomagok nyújtottak. A legmagasabb kategóriájú csomag az elemi káresemények biztosításán és a kiegészítő fedezeteken felül olyan szolgáltatásokra is kiterjed, mint a graffiti eltávolításának költségét megtérítő védelem, illetve a háziállatok állatorvosi költségeinek térítése is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?