16 °C Budapest

Ne posztold ki hova utazol, mert feltörik a lakásod

2011. április 4. 16:58

A facebook veszélyeire hívják fel a figyelmet szakértők. Véleményük szerint a közösségi portálok felhasználói felelőtlenül sok információt osztanak meg, így tálcán kínálják a lehetőséget a betörésekhez.

Az országban havonta átlagosan 3 ezer betörést regisztrálnak, a legtöbbet évek óta az Észak-alföldi településeken. Bár az elkövetések gyakorisága és az internetes közösségi portálok használata között nem lehet egyértelműen párhuzamot vonni, biztosítási szakemberek mégis veszélyesnek tartják azt a nyilvános információdömpinget, amelyet az internetes oldalakra feltöltenek az emberek - nyilatkozta Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs vezetője.

Különösen veszélyes az utazásokkal, szabadidős programokkal kapcsolatos pontos időpontot és időtartamot, valamint a lakásban készült fotókat közzétenni, mert ezek konkrét ötletet adhatnak a bűnözőknek.

Németh szerint a facebook és más közösségi oldalak tagjai olyan információkat osztanak meg egymással - s gyakorlatilag bárkivel, akit érdekel -, amelyekkel konkrét ötleteket adhatnak a bűnözőknek, például a betörőknek. Sokan ugyanis az internetes portálokon is közzéteszik, hogy utazni, nyaralni, vagy hosszú hétvégére készülnek. Vagyis, huzamosabb ideig üres lesz a lakás, s gyakran még a pontos dátumot is nyilvánosságra hozzák. De egy ártalmatlannak tűnő színházi előadás, vagy buli is jó alkalom a betörőknek, különösen akkor, ha a kiszemelt áldozat mindenkivel megosztotta a programja részleteit.

Legalább ennyire veszélyes az olyan fotók közzététele is, amelyek felismerhető lakásrészleteket tartalmaznak. A felvételeken látható értékek ugyanis felkeltik a bűnözők érdeklődését, s a személyes adatok alapján egy gyakorlott bűnözőnek szinte gyerekjáték beazonosítani a helyszínt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kommunikációs vezető szerint éppen ezért a közösségi portálok túl közlékeny tagjainak különösen fontos egy, az egyéni internetes szokásaikhoz igazított lakásbiztosítást kötniük, különösen, ha utazni készülnek.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?