24 °C Budapest

Létszámleépítés az AXA-nál: a nyugdíjvédelem miatt kerülnek utcára

2011. március 22. 07:00

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint létszámleépítést hajt végre a magyarországi AXA csoport.

A konszolidáció elsősorban a magán-nyugdíjpénztári tagokat kiszolgáló szervezet összevonását és dolgozóinak létszámcsökkentését jelenti. Az AXA 850 fős munkavállalói létszámából eddig körülbelül 30 főt küldött el.

Megkeresésünkre az alábbi közleményt adta ki az AXA:

"A magyar üzleti környezetben bekövetkezett jelentős változásokra reagálva az AXA átszervezi magyarországi tevékenységét

A magyarországi üzleti környezetben a közelmúltban végbement jelentős változások, valamint az AXA Kötelező Magánnyugdíjpénztárnál bekövetkezett 96%-os ügyfélszám-csökkenés következményeként az AXA csoport Magyarország vállalatátszervezési programot indított, amelynek keretében a csoport optimalizálja üzleti folyamatait.

A tervek szerint a vállalatátszervezési program végrehajtásával tovább karcsúsodik az AXA csoport Magyarország szervezete. A vállalat a jövőben a korábbiaktól eltérő üzleti lehetőségek kiaknázásával kíván növekedést elérni Magyarországon. E program első lépéseként az AXA Magánnyugdíjpénztár szervezetének konszolidációjára kerül sor annak érdekében, hogy hatékonyabbá váljon a jelenlegi, lecsökkent ügyfélállomány kiszolgálása. Mint ismeretes, a magyar kormány kezdeményezésére a nyugdíjcélú megtakarítások nagy része a magánrendszerből az államiba került át, aminek következében az AXA Magánnyugdíjpénztár taglétszáma a tavaly év végi 272 ezerről idén január végére körülbelül 13 ezerre olvadt. A vállalatátszervezési program végrehajtása után az AXA a jövőben kisebb szervezettel folytatja tovább magyarországi tevékenységét.

Az AXA csoport Magyarország továbbra is elkötelezett a magyar piac és az ügyfelek iránt, és a jövőben is termékek széles skálájával - így nyugdíjcélú megtakarítási termékekkel is - igyekszik kielégíteni az ügyfelek öngondoskodási igényeit. A vállalatátszervezési program részeként a csoport új lehetőségeket kíván feltárni a biztosítási piacon. Dinamikusan bővülő életbiztosítási jelenlétén kívül az AXA Biztosító a közeljövőben ügyfelei nem-életbiztosítási igényeire is választ kíván adni. Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe is aktív és elkötelezett piaci szereplőként kívánja kiszolgálni az ügyfeleket. A bank a jövőben is számos rövid- és hosszú távú megoldással csökkenti az ügyfelek pénzügyi kockázatait (pl. kedvezményes törlesztési árfolyam svájci frank alapú jelzáloghitelt törlesztőknek 2010 októbere óta, hosszú távon fix kamatozású adósságrendező jelzáloghitel, rögzített törlesztő részletek, stb.).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Cyrille de Montgolfier

Cyrille de Montgolfier, az AXA Csoport Kelet- és Közép-Európáért felelős vezérigazgatója elmondta: "Az AXA a magyar piac iránt hosszú távon elkötelezett szereplő. A jelenlegi kedvezőtlen üzleti környezet ellenére bízunk az AXA csoport Magyarország jövőjében, a magyarországi kollégáink munkája és állhatatossága a sikerek elérésének záloga."


Jacques Maire

Jacques Maire, az AXA csoport Magyarország vezérigazgatója hozzátette: "Az AXA valamennyi munkavállalója most nehéz pillanatokat él át, különösen nehéz ez az időszak a vállalattól megváló dolgozók számára. Mindazonáltal meggyőződésem, hogy a több lábon állás komoly versenyelőnyt jelent. Miközben átszervezzük tevékenységünket a számos kihívást jelentő nyugdíjpiacon, jövedelmezően növeljük a banki, élet- és egészségbiztosítási jelenlétünket, és az AXA alaptevékenységei közül újabb üzletágak bevezetését kezdeményezzük Magyarországon."
"

 

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?