Húsz éve a magyar piacon az UNIQA

2010. december 20. 19:02

Az UNIQA Biztosító jogelődei révén éppen 20 éve lépett a hazai biztosítási piacra, és a kezdetektől fogva a hazai sportélet és kultúra elkötelezett támogatója.

A biztosító jogelődjét, a Colonia Biztosító Részvénytársaságot éppen két évtizeddel ezelőtt, 1990 őszén alapították. A vállalkozás mára az ország hatodik legnagyobb biztosítójává nőtt ki magát, a gépjármű-biztosítók rangsorában pedig a harmadik. A csaknem félmillió lakossági és vállalati ügyfelet ezerfős értékesítői gárda szolgálja ki, a díjbevétel 2009-ben kis híján elérte az 53 milliárd forintot.


Othmar Michl

"A biztosítási tevékenység önmagában is felelősségvállalás, számunkra azonban fontos, hogy a mindennapi üzleti tevékenységen túl is segítsünk" - mondta Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója. A vállalat az új generáció biztosítójaként jelentős sport-és kultúratámogatói szerepet vállal. Jelenleg a társaság közvetlenül több mint egy tucat különböző sportág egyéni versenyzőjét, csapatát és válogatott egyesületét segíti, míg a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül szinte a teljes hazai sportágpalettát támogatja.

A támogatottak között szerepelnek profi együttesek, amatőrök, és Sors Tamás személyében paralimpikon úszó is. Gyenesei Leila olimpikon öttusázó és Pars Krisztián olimpikon kalapácsvető a 2012-es olimpiáig a biztosító "arcaként" hirdetik a sport, valamint az egészséges életmód fontosságát. Több éves sikeres együttműködés fűzi a biztosítót a TEVA-Vasas-UNIQA férfi vízilabda csapatához és az MKB Veszprém férfi kézilabda együtteséhez, az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabda csapatához, a Magyar Olimpiai Bizottsághoz, valamint a Magyar Vízilabda Szövetséghez is.

Az UNIQA kultúra iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a társaság ebben az évben többek között két nagy volumenű kiállítás létrejöttét segítette, Reigl Judit festőművész Debrecenben megrendezett kiállítása mellett a Ludvig Múzeum Gleen Brown tárlatát is támogatta. Emellett aktív támogatóként vett részt a pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Biztosító támogatja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület, a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány valamint a Magyar Vöröskereszt munkáját is. "Nagyon jó kapcsolatot ápolunk gyermekalapítványokkal, kórházakkal is. Nyáron az árvíz károsultjainak megsegítésére 5 millió forintot adományoztunk a Magyar Vöröskereszt javára, és a Magyar Biztosítók Szövetségével karöltve ipari teljesítményű búvárszivattyúkat ajánlottunk fel a mentéshez. Dolgozóink tartós élelmiszert, tisztítószereket és ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak." - tette hozzá Othmar Michl.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem