Félmilliós könnyelműség: veszélyes karácsonyi áruházak

2010. december 11. 11:02

Két miskolci bevásárlóközpontban is meglopták a vásárlókat december első napjaiban, mivel azok a bevásárlókocsiban hagyták pénztárcájukat. Egy tiszaalpári nőtől a szemfüles tolvajok az egyik áruház parkolójában a bevásárlókocsin elhelyezett kézitáskáját tulajdonították el, amiben az iratok mellett mintegy 400 ezer forintnyi készpénz volt. Egy kecskeméti nagyáruházban vásárolt az a debreceni férfi, akitől valaki ellopta a bevásárló kocsiban elhelyezett kézitáskáját - adta hírül a delmagyar.hu.

A rendőrség akciót indított , hogy kiszűrje az ünnep előtt szaporodó gépkocsi feltöréseket és zsebtolvajlásokat a nagyobb bevásárlóközpontok környékén. Az adventi időszakban megnövekedett tolvajlások ellen nem árt, ha mi magunk is védekezünk.

Érdemes figyelnie a vásárlóknak arra, hogy a nagy sietségben nyitva felejtett vagy lehúzott ablakkal otthagyott autókból a tolvajok előszeretettel emelik el az értékeket. Nem árt, ha kétszer is megbizonyosodunk róla, hogy az autót bezárva hagyjuk e ott a parkolóban, amíg vásárolunk.

Tipikus vásárlói könnyelműség az is, ha a bevásárlókocsin ellenőrizetlenül logó kabát zsebébe, vagy nyitott táskába dobjuk a pénztárcát. Figyeljünk arra is, hogy ne hagyjuk őrizetlenül a megpakolt bevásárlókocsit vagy az ajándékkal teli szatyrokat a fizetés után, mert azokból könnyedén kilophat valamit egy arra ólálkodó tolvaj.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?