16 °C Budapest

Kötelező feketelista! Tőlük tart a magyar autós!

2010. november 19. 13:44

A Pénzcentrum.hu olvasói szavazása azt vizsgálta, hogy melyek azok a biztosítótársaságok, amelyekkel akkor sem kötnénk kötelező gépjármű-felelősség biztosítási szerződést, ha azok adják a legolcsóbb ajánlatot.

A nem reprezentatív szavazás állása 600 kattintás után még azt mutatta, hogy az olvasók 25%-a nem merte a román Astra biztosító ajánlatát választani, inkább egy valamivel drágább biztosítást kötött. A szavazók 22%-a nem fogadná el a KÖBE ajánlatát, a biztosítási egyesületekbe vetett bizalom a MÁV két évvel ezelőtti kötelező-botránya óta sem jött vissza. 13% úgy nyilatkozott, hogy számára nem fontos a biztosító, ők mindig a legolcsóbbat választják, 11% a tavalyi tiltás után a kgfb-piacra idén visszatérő Wabard Biztosítóval, további 7% pedig a Generali-Providenciával nem szerződne.

1200 szavazatot követően módosult az állás, az olvasók 21-21%-a az Astrától és a Generteltől tart leginkább, 14% nem szerződne a KÖBÉ-vel, 11%-nak a Generali-Providencia, 10%-nak a Wabard nem jön be, további 9%-nak pedig nem számít a biztosító.

A maradék szavazatokon a többi társaság osztozik 1-2-3%-kal. A legkevesebben az MKB, a Signal és az Union ajánlatát nem utasítanák el.

Minden KGFB-hír egy helyen a Pénzcentrum.hu oldalon!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?