10 °C Budapest

Elindult a koriszezon! Ennyiből teheted jégre magad!

2010. december 6. 05:20

A tél beálltával sorra nyílnak a régi és új korcsolyapályák a fővárosban és vidéken. A Pénzcentrum.hu körképet készített néhány a nagyközönség számára is elérhető jégpályáról és összehasonlította hol milyen árak és szolgáltatások várják a jeges sport szerelmeseit.


A főváros legrégebbi korcsolyázó helye a műemléki védettséget élvező Városligeti Műjégpálya felújítását nem lehetett tovább halogatni, így az idei szezonban nem látogatható a sokat megélt komplexum. A nyitást 2011 második felére ígérik. A munkálatok eredményeként a korábbi 380 ezerről 460 ezer főre nőhet évenként az ott korcsolyázók száma. Ráadásul a Városligeti Műjégpályán 2012-ben gyorskorcsolya Európa-bajnokságot is rendeznek.

A felújítás alatt a Műjégpálya csapata átköltözött a Hungexpo "C" pavilonjában működtetett jégpályára várja a sportolni vágyókat. Az 1800 négyzetméteres február végéig nyitva tartó műjég akár a felújítás miatt zárva tartó városligeti intézmény közönségét is be tudja fogadni. A nagyközönség délután 3 órától egészen este háromnegyed 8-ig, valamint pénteken és szombaton este 9 óráig élvezheti a jeget. A Nyugati térnél, a Westend City Center tetején a Jégterasz várja a korcsolyázni vágyókat. A tetőn található két jégbár, lehet korcsolyát bérelni és éleztetni valamint minden pénteken és szombaton 18:00-tól 24:00-ig jégdiszkó is várja az érdeklődőket. Ha nincs diszkó, a jégpálya reggel 8-tól este 10-ig tart nyitva.

 

Belépőjegy-árak és az igénybevehető szolgáltatások díjai a különböző korcsolya- és műjégpályákon (Nagyításért kattints a táblázatra!)


A hármas metróval Újpest központot elhagyva a 14-es villamos végállomásánál áll az Ice Center jégcsarnok, mely Közép-Kelet-Európában egyedülálló létesítménynek számít. A Finta Stúdió által tervezett, és 2003-ban felépült Budapesti Jégpalota télen-nyáron egyaránt várja a korcsolyázókat. Szintén Újpesten található a Megyeri úti jégcsarnok, amely kizárólag hétvégén érhető el mindenki számára. A komplexum elsősorban sportlétesítményként működik, hét közben az UTE jéghokicsapatai edzenek ott.

Talán kevesen hallottak a 2001 óta nyitva tartó Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium jégcsarnokáról. A IX. kerületi pálya célja elsősorban a környéken lakó általános iskolások és gimnazisták korcsolyáztatása szervezett tanórák keretében, valamint edzéslehetőségek biztosítása a délutáni órákban. Hétvégenként azonban minden látogató számára elérhető a koripálya. A Pólus Center jégpályáján is minden korosztály megtalálja a neki tetsző mozgásformát, legyen szó műkorcsolyáról, jégkorongról vagy éppen szabadon történő korcsolyázásról. Ezek mellett a Budapest Észak-keleti részén, a XV. kerületben fekvő bevásárlóközpontban oktatják is a csúszós sportágat az óvodás illetve iskolás korú gyermekeknek.

A Pesterzsébeti Jégcsarnokban gumiszőnyeggel ellátott büfé fogadja a sportolásban elfáradt korcsolyázókat, akik akár korcsolyában is bemehetnek oda egy forró italért, vagy valami harapnivalóért. A pályára a felnőtt belépőjegy ára 1300, míg a diák jegy 1100 forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budán is van lehetősége a téli sport szerelmeseinek. A Moszkva tér szomszédságában két, sátorral fedett korcsolyapálya is található. Az egyik a Széna téri buszpályaudvar és a régi városfal között húzódik meg. Itt reggel 7-től éjfélig van lehetőség a csúszkálásra. A másik pálya pedig a Marczibányi téren a pár éve átadott sportcentrumban található, ahol mindennap van lehetőség a sportolásra.

Vidéken is akadnak szép számmal korcsolyázási lehetőségek. Hogy csak néhány példát említsünk: Szegeden a műjégpálya a Szeged és Szabadka között futó nemzetközi forgalmat lebonyolító út szomszédságában található. A szekszárdi műjégen is megkezdődött november 27-én a jégkorcsolya szezon. Szentesen a tavalyi év sikere után, idén újra kifogástalan minőségű jéggel és jó hangulattal várják a 600 négyzetméteres fedett csarnokba a téli sport szerelmeseit a hét minden napján. Pécsett is üzemel már a Városi Műjégpálya, ahova a tavalyi árakon lehet bejutni.

Elmondható azonban, hogy szinte az összes magyarországi nagyvárosban, többek között Győrött, Kaposváron, Baján és Egerben is megtalálhatóak fedett illetve szabadon álló jégpályák. Debrecenben például két szabvány méretű jégcsarnok is helyet kapott, az egyik a városi Jégcsarnok, a másik a Főnix csarnok.

Székesfehérváron csak szombaton van lehetőség mindenki számára igénybe venni a szolgáltatást, ugyanis itt a Megyeri úti jégpályához hasonlóan többnyire a város jégkorongcsapata tartja edzéseit. Miskolcon a nagyközönség számára egész héten van mód élvezni a csúszós sport örömeit, valamint itt is jégdiszkóval kedveskednek a fiataloknak 1000 forintos egységáron.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem