2010: a katasztrófák éve

2010. december 9. 18:02

Az idei év különösen szélsőséges időjárási jelenségei miatt az árvizek és a viharok eddig nem tapasztalt pusztítást okoztak az országban. A Generali-Providencia Biztosító az idei évben eddig közel 102 ezer elemi kárbejelentést regisztrált az időjárás miatt károsodott lakóépületekre és ingóságokra, ezek becsült kárértéke meghaladja a 12,5 milliárd forintot. A mezőgazdasági károk további 2 milliárd forintot tettek ki, a gépjárművekben pedig több mint 320 millió forintnyi kár keletkezett az időjárás miatt - áll a Generali által lapunknak eljuttatott közleményben.

A kárbejelentések számát vizsgálva megállapítható, hogy 2010. eleje óta összesen 101 829 elemi kárbejelentés érkezett a társasághoz, ezek becsült kárösszege eddig 12,51 milliárd forint. A legtöbb kárt a vihar okozta, a bejelentett viharkárok száma 55 908. Emellett 23 448 káreset a felhőszakadás, 15 260 a villám, 4 859 a jégeső, 2 354 pedig az árvíz miatt keletkezett.

 

A Generali adatai alapján


Összehasonlításképpen, a Generali biztosító tavaly egész évben 47 ezer elemi kárbejelentést regisztrált, összesen 3,97 milliárd forint értékben. Ebből 26 ezer volt a vihar, 9 ezer a villámcsapás, 8 ezer a jégverés, 3 ezer a felhőszakadás, 50 darab pedig az árvíz okozta kár.

Az elemi károkat tekintve látható, hogy a Generali adatai alapján a legnagyobb értékű vihar- és árvízkárok december elejéig bezárólag Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keletkeztek, itt a 13 586 bejelentés becsült kárösszege csaknem 3,8 milliárd forint. A biztosítóhoz Budapestről érkezett a legtöbb kárbejelentés, összesen 16 103 darab, a károk összege itt közel 1,6 milliárd forint volt. Jelentős darabszámú kár keletkezett még Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - 8 298 káreset, a becsült kárérték 658 millió forint -, valamint Pest megyében, ahonnan - a budapesti adatokat leszámítva - 10 588 kárbejelentés érkezett, közel 1,5 milliárd forint értékben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A Generali adatai alapján


Igaz ugyan, hogy 2010-ben az extrém időjárási helyzeteknek is köszönhetően enyhén emelkedett a lakásbiztosítási szerződéssel rendelkező ügyfelek száma, ugyanakkor a Magyarországon található mintegy 4,3 millió ingatlanból 29%-nak, több mint egy milliónak nincs semmiféle biztosítása.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?