25 °C Budapest

Megdőlt a rekord! Célegyenesben a kötelező-váltás

2010. november 29. 04:20

A biztosítás váltók száma tegnap reggelre elérte a 320 ezret, így megdőlt a Netrisk.hu portál tavalyi átszerződési rekordja. Az utolsó három napban kimagasló forgalom várható, aki még nem váltott, az kedd éjfélig számíthat teljes körű online ügyintézésre. A meglévő kgfb szerződéseket szerdán még fel lehet mondani, az új biztosítás kiválasztására így december végéig lesz idő.

A kötelező biztosítási díjak korábban soha nem tapasztalt, közel 40%-os csökkenése a tavalyinál is több autóst ösztönzött arra, hogy újrakösse kgfb-szerződését. A biztosítási portálon vasárnap reggelre a váltók száma elérte a 320 ezret, túllépve a tavalyi forgalmi rekord.

Az átlagosan több mint 13 ezer forintos megtakarítás alapján az oldalon november elseje óta újraszerződött autósok összesen több mint négymilliárd forintot spóroltak, amennyiben pedig a váltók száma a portálon elérné a kampány végére a 400 ezret, a megtakarított összeg első ízben lépheti túl az ötmilliárd forintot. Amennyiben a portál forgalomnövekedése megfelel az országos átlagnak, ez december végéig országszerte összesen közel 2 millió váltót, és mintegy 26 milliárd forintos összesített megtakarítást jelent.

A biztosítótársaságok között az erőviszonyok gyakorlatilag változatlanok: a portál statisztikája szerint a legtöbb új szerződést változatlanul a K&H köti, nyomában szorosan az Allianz, majd - mintegy 10 százalékpontos különbséggel - a KÖBE és az Astra Biztosító.

Kötelező feketelista! Tőlük tart a magyar autós!

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A társaság a teljes körű ügyintézést azon autósok számára tudja garantálni, akik november 30-án, azaz kedden éjfélig erre a biztosítási portálon megbízást adnak. Aki maga szeretné felmondani jelenlegi kötelezőjét, ezt szerdán éjfélig még megteheti. Az új kötelező biztosítás megkötésére a felmondást követően december végéig van lehetőség. 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?