9 °C Budapest

Naponta kétmilliárd forint mínuszt jelent a biztosítóknak a kötelező-váltás

2010. november 26. 08:32

Naponta kétmilliárd forint a tét November elseje óta több mint 1,2 millió autós válthatott már kötelező biztosítást a Netrisk.hu biztosítási portál elemzése szerint, ami - a kampányban mintegy 40%-ot zuhant átlagdíj alapján - legalább 15 milliárd forinttal kurtította meg a biztosítók jövő évi díjbevételeit. Ha a kampány végén szokásos roham nem marad el, december elsejéig naponta további 2 milliárd forint kerülhet ki a biztosítók kasszájából, és maradhat az ügyfelek zsebében.

Naponta kétmilliárd forint a tét a kampány utolsó öt napjában a biztosítók és az autósok számára is. A kérdés, hogy mennyi marad ebből a pénzből a biztosítótársaságoknál, és mennyi kerül át az ügyfelek zsebébe, hiszen a kampány kínálta, átlagosan is mintegy 40%-kal alacsonyabb biztosítási díj csak annak jár 2011-ben, aki az új tarifákra vált december elsejéig.

November elseje óta több mint 1,2 millió autós mozdulhatott meg a biztosítási portál elemzése szerint, ami pár hét alatt legalább 15 milliárd forinttal apasztotta a biztosítótársaságok jövő évi díjbevételeit. Amennyiben az utolsó napokban szokásos roham nem marad el, és a váltók száma újabb rekordot dönt idén, további 10 milliárd forintnyi megtakarítás maradhat még az ügyfeleknél.

A nagyságrendekből jól látható, hogy nemcsak az autósoknak, a biztosítóknak is nagy a tét. Igaz, már csak december elsejéig, hiszen kampányon kívül a jövő évi tarifák már koránt sem ennyire attraktívak. Az alkusznál kötött új kgfb-szerződések átlagdíja jelenleg alig több mint 17 ezer forint, a kampányidőszakon kívül eső évfordulóval kötött kötelezőé viszont eléri a 25 ezer forintot, ami 48%-kal magasabb átlagárat jelent.

A biztosítási portálon november elseje óta 5,3 millió díjszámítást végeztek el, ami látogatónként nagyjából 2 kalkulációt jelent. Ebből több mint 5 millió esetben kaptak az ügyfelek meglévő szerződésüknél jobb ajánlatot. A megtakarítás már egy évre számolva is több tízezer forint lehet, a rekord alacsony árszint ugyanakkor több évre is meghatározhatja az érintett autósok biztosítási terheit. Anyagilag tehát valóban rosszul járhat, aki nem vált december elsejéig.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ne dőljünk be a biztosítók trükkjének! Lehet, hogy mégsem lesz rekorddöntés az idén?

A kotelezo.hu internetes portál értékelése szerint hiába a hihetetlen díjzuhanás, az utolsó napok rohama, elképzelhető, hogy mégsem dől meg a tavalyi biztosítóváltási rekord. Sikeresnek tűnik ugyanis a biztosítók ügyfélmegtartó stratégiája, melynek során a kiküldött díjértesítőikben jelentősen alacsonyabb díjakat ajánlanak az eddig fizetettnél. Az ügyfelek jelentős része a megajánlott 10-15%-nyi díjcsökkenést hajlamos elfogadni, pedig kis utánajárással - akár ugyanannál a biztosítónál - legalább kétszer akkora összeget is spórolhatna.

NEKED AJÁNLJUK
Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val!

Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 19. 11:46
Az Állami Számvevőszék felhívja a figyelmet, hogy a 2024. évi önkormányzati, illetve az európai parl...
Bankmonitor  |  2024. március 19. 08:01
A lakásbiztosítás elsődleges célja, hogy anyagi védelmet nyújtson számunkra a lakásunkat és ingósága...
Holdblog  |  2024. március 19. 06:49
Az átlagos egyesült államokbeli otthon 347 ezer dollárba (körülbelül 125 millió forintba) került 202...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem