25 °C Budapest

Naponta kétmilliárd forint mínuszt jelent a biztosítóknak a kötelező-váltás

2010. november 26. 08:32

Naponta kétmilliárd forint a tét November elseje óta több mint 1,2 millió autós válthatott már kötelező biztosítást a Netrisk.hu biztosítási portál elemzése szerint, ami - a kampányban mintegy 40%-ot zuhant átlagdíj alapján - legalább 15 milliárd forinttal kurtította meg a biztosítók jövő évi díjbevételeit. Ha a kampány végén szokásos roham nem marad el, december elsejéig naponta további 2 milliárd forint kerülhet ki a biztosítók kasszájából, és maradhat az ügyfelek zsebében.

Naponta kétmilliárd forint a tét a kampány utolsó öt napjában a biztosítók és az autósok számára is. A kérdés, hogy mennyi marad ebből a pénzből a biztosítótársaságoknál, és mennyi kerül át az ügyfelek zsebébe, hiszen a kampány kínálta, átlagosan is mintegy 40%-kal alacsonyabb biztosítási díj csak annak jár 2011-ben, aki az új tarifákra vált december elsejéig.

November elseje óta több mint 1,2 millió autós mozdulhatott meg a biztosítási portál elemzése szerint, ami pár hét alatt legalább 15 milliárd forinttal apasztotta a biztosítótársaságok jövő évi díjbevételeit. Amennyiben az utolsó napokban szokásos roham nem marad el, és a váltók száma újabb rekordot dönt idén, további 10 milliárd forintnyi megtakarítás maradhat még az ügyfeleknél.

A nagyságrendekből jól látható, hogy nemcsak az autósoknak, a biztosítóknak is nagy a tét. Igaz, már csak december elsejéig, hiszen kampányon kívül a jövő évi tarifák már koránt sem ennyire attraktívak. Az alkusznál kötött új kgfb-szerződések átlagdíja jelenleg alig több mint 17 ezer forint, a kampányidőszakon kívül eső évfordulóval kötött kötelezőé viszont eléri a 25 ezer forintot, ami 48%-kal magasabb átlagárat jelent.

A biztosítási portálon november elseje óta 5,3 millió díjszámítást végeztek el, ami látogatónként nagyjából 2 kalkulációt jelent. Ebből több mint 5 millió esetben kaptak az ügyfelek meglévő szerződésüknél jobb ajánlatot. A megtakarítás már egy évre számolva is több tízezer forint lehet, a rekord alacsony árszint ugyanakkor több évre is meghatározhatja az érintett autósok biztosítási terheit. Anyagilag tehát valóban rosszul járhat, aki nem vált december elsejéig.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ne dőljünk be a biztosítók trükkjének! Lehet, hogy mégsem lesz rekorddöntés az idén?

A kotelezo.hu internetes portál értékelése szerint hiába a hihetetlen díjzuhanás, az utolsó napok rohama, elképzelhető, hogy mégsem dől meg a tavalyi biztosítóváltási rekord. Sikeresnek tűnik ugyanis a biztosítók ügyfélmegtartó stratégiája, melynek során a kiküldött díjértesítőikben jelentősen alacsonyabb díjakat ajánlanak az eddig fizetettnél. Az ügyfelek jelentős része a megajánlott 10-15%-nyi díjcsökkenést hajlamos elfogadni, pedig kis utánajárással - akár ugyanannál a biztosítónál - legalább kétszer akkora összeget is spórolhatna.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?