13 °C Budapest

Naponta kétmilliárd forint mínuszt jelent a biztosítóknak a kötelező-váltás

2010. november 26. 08:32

Naponta kétmilliárd forint a tét November elseje óta több mint 1,2 millió autós válthatott már kötelező biztosítást a Netrisk.hu biztosítási portál elemzése szerint, ami - a kampányban mintegy 40%-ot zuhant átlagdíj alapján - legalább 15 milliárd forinttal kurtította meg a biztosítók jövő évi díjbevételeit. Ha a kampány végén szokásos roham nem marad el, december elsejéig naponta további 2 milliárd forint kerülhet ki a biztosítók kasszájából, és maradhat az ügyfelek zsebében.

Naponta kétmilliárd forint a tét a kampány utolsó öt napjában a biztosítók és az autósok számára is. A kérdés, hogy mennyi marad ebből a pénzből a biztosítótársaságoknál, és mennyi kerül át az ügyfelek zsebébe, hiszen a kampány kínálta, átlagosan is mintegy 40%-kal alacsonyabb biztosítási díj csak annak jár 2011-ben, aki az új tarifákra vált december elsejéig.

November elseje óta több mint 1,2 millió autós mozdulhatott meg a biztosítási portál elemzése szerint, ami pár hét alatt legalább 15 milliárd forinttal apasztotta a biztosítótársaságok jövő évi díjbevételeit. Amennyiben az utolsó napokban szokásos roham nem marad el, és a váltók száma újabb rekordot dönt idén, további 10 milliárd forintnyi megtakarítás maradhat még az ügyfeleknél.

A nagyságrendekből jól látható, hogy nemcsak az autósoknak, a biztosítóknak is nagy a tét. Igaz, már csak december elsejéig, hiszen kampányon kívül a jövő évi tarifák már koránt sem ennyire attraktívak. Az alkusznál kötött új kgfb-szerződések átlagdíja jelenleg alig több mint 17 ezer forint, a kampányidőszakon kívül eső évfordulóval kötött kötelezőé viszont eléri a 25 ezer forintot, ami 48%-kal magasabb átlagárat jelent.

A biztosítási portálon november elseje óta 5,3 millió díjszámítást végeztek el, ami látogatónként nagyjából 2 kalkulációt jelent. Ebből több mint 5 millió esetben kaptak az ügyfelek meglévő szerződésüknél jobb ajánlatot. A megtakarítás már egy évre számolva is több tízezer forint lehet, a rekord alacsony árszint ugyanakkor több évre is meghatározhatja az érintett autósok biztosítási terheit. Anyagilag tehát valóban rosszul járhat, aki nem vált december elsejéig.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ne dőljünk be a biztosítók trükkjének! Lehet, hogy mégsem lesz rekorddöntés az idén?

A kotelezo.hu internetes portál értékelése szerint hiába a hihetetlen díjzuhanás, az utolsó napok rohama, elképzelhető, hogy mégsem dől meg a tavalyi biztosítóváltási rekord. Sikeresnek tűnik ugyanis a biztosítók ügyfélmegtartó stratégiája, melynek során a kiküldött díjértesítőikben jelentősen alacsonyabb díjakat ajánlanak az eddig fizetettnél. Az ügyfelek jelentős része a megajánlott 10-15%-nyi díjcsökkenést hajlamos elfogadni, pedig kis utánajárással - akár ugyanannál a biztosítónál - legalább kétszer akkora összeget is spórolhatna.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 1. 21:16
A Media1 vendége volt az ARC kiállítás egyik alapítója és szervezje, aki sok érdekességet említett a...
Bankmonitor  |  2022. október 1. 09:33
Egyre többet hallani arról, hogy a személyi hitelek kamata folyamatosan emelkedik, már drága fedezet...
Holdblog  |  2022. október 1. 06:29
220 milliárd amerikai dollár. Becslések szerint ennyi pénzt költött Katar a téli labdarúgó-világbajn...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?