26 °C Budapest

A kötelezős bónuszod a cascónál is érvényesíthető

2010. november 25. 12:32

"A kötelező felelősségbiztosítás mellett nagymértékben csökken a casco díja is. A biztosító társaságok az idei kampány alatt kombinált akciókkal célozzák meg leendő illetve meglévő ügyfeleiket. Míg kgfb váltással a piacon átlagosan 8 ezer forintot takaríthatunk meg, ez az összeg a Ccasco estén elérheti akár az évi 36 ezer forintot is" - mondja Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója.

A tavalyi évben ugyanannyi autóra kötöttek casco biztosítást, mint 2005-ben, viszont a folyamatos díjcsökkentés következményeként, a szolgáltatók díjbevétele az évek során 104 milliárd forintról 90 milliárdra csökkent - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Bár a tavalyi évhez képest 8,1%-kal nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma, azonban ez még messze elmarad a válság előtti időszaktól. Ez az emelkedés viszont még nem tükröződik a casco-kötések számában. Éppen ezért a biztosítók az idei kötelező biztosítóváltási kampányban kedvező "kombinált" (kgfb+casco) átkötési lehetőséggel versenyeznek minden egyes gépkocsi tulajdonosért.

Idén a kgfb mellett rekord mértékkel csökkent a casco-biztosítások átlagdíja is. "Aki december elsejéig egyszerre köti meg a kötelező- és a casco-biztosítását az AEGONdirekt.hu oldalon, az a kgfb bónusz fokozatát a casco-biztosításhoz is megkapja. Tehát, aki B10-s besorolásba esik, mert 10 éve nem okozott kárt másnak, a casco biztosítás kötésekor, akár 50%-os árcsökkenésre is számíthat. Emellett a szolgáltató egy havi díjat is elenged az autó tulajdonosának, ha együtt köti meg a casco illetve kgfb biztosítását. Tavaly egy átlagos casco díj még 80 ezer forintra rúgott, idén ez az összeg 44 ezer forint körül mozog. Így a váltásnál, akár 36 ezer forint megtakarítás is elérhető. Az AEGONdirekt.hu eddigi adatai szerint, a kgfb mellé kiegészítésként már majdnem minden harmadik ügyfél cascót is vásárol" - erősítette meg Marosvölgyi.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?