22 °C Budapest

A kötelezős bónuszod a cascónál is érvényesíthető

2010. november 25. 12:32

"A kötelező felelősségbiztosítás mellett nagymértékben csökken a casco díja is. A biztosító társaságok az idei kampány alatt kombinált akciókkal célozzák meg leendő illetve meglévő ügyfeleiket. Míg kgfb váltással a piacon átlagosan 8 ezer forintot takaríthatunk meg, ez az összeg a Ccasco estén elérheti akár az évi 36 ezer forintot is" - mondja Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója.

A tavalyi évben ugyanannyi autóra kötöttek casco biztosítást, mint 2005-ben, viszont a folyamatos díjcsökkentés következményeként, a szolgáltatók díjbevétele az évek során 104 milliárd forintról 90 milliárdra csökkent - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Bár a tavalyi évhez képest 8,1%-kal nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma, azonban ez még messze elmarad a válság előtti időszaktól. Ez az emelkedés viszont még nem tükröződik a casco-kötések számában. Éppen ezért a biztosítók az idei kötelező biztosítóváltási kampányban kedvező "kombinált" (kgfb+casco) átkötési lehetőséggel versenyeznek minden egyes gépkocsi tulajdonosért.

Idén a kgfb mellett rekord mértékkel csökkent a casco-biztosítások átlagdíja is. "Aki december elsejéig egyszerre köti meg a kötelező- és a casco-biztosítását az AEGONdirekt.hu oldalon, az a kgfb bónusz fokozatát a casco-biztosításhoz is megkapja. Tehát, aki B10-s besorolásba esik, mert 10 éve nem okozott kárt másnak, a casco biztosítás kötésekor, akár 50%-os árcsökkenésre is számíthat. Emellett a szolgáltató egy havi díjat is elenged az autó tulajdonosának, ha együtt köti meg a casco illetve kgfb biztosítását. Tavaly egy átlagos casco díj még 80 ezer forintra rúgott, idén ez az összeg 44 ezer forint körül mozog. Így a váltásnál, akár 36 ezer forint megtakarítás is elérhető. Az AEGONdirekt.hu eddigi adatai szerint, a kgfb mellé kiegészítésként már majdnem minden harmadik ügyfél cascót is vásárol" - erősítette meg Marosvölgyi.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 28. 15:39
Hétfőtől elindul a telefonos adományvonal, és a jövő héten az állami gondozott fiatalokkal és a neve...
Bankmonitor  |  2023. szeptember 28. 15:28
Magyarországon is egyre több ingyenes bankszámla érhető el, amelyekkel nem csak a havidíj, de a tran...
Holdblog  |  2023. szeptember 28. 11:49
Az elmúlt hónapok legnépszerűbb és egyben legfájdalmasabb befektetése a nemzetközi tőkepiacokon a ho...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 28. 11:05
A professzionális előrejelzők predikciói sem minden esetben racionálisak ugyanakkor ezt az eltérést...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM