150%-os jutalékot kapnak a közvetítők

Pénzcentrum
2010. június 8. 09:02

Az életbiztosításokat értékesítő alkuszok koncentrációja nem növelte a szerződések utáni jutalékok mértékét, az továbbra is az éves díj 140-150%-áig mehet fel - írja a Napi Gazdaság.

A biztosításokkal foglalkozó értékesítők egyéb üzlet híján egyre többen kacsingatnak az életbiztosítások felé, de sokan komolyan tartanak a rendkívüli mértékű visszaírásoktól, ezért egyre terjed az a megoldás, amikor a szerzési jutalékot évek alatt, a befolyt díjból fizetik a biztosítók.

Papp Lajos, az Alkuszszövetség elnöke szerint épp most zajlanak a tárgyalások egy, az alkuszok számára alkalmazandó best practice (követendő gyakorlat) kialakításáról. A félelem azért indokolt, mert a biztosítók nagyon komolyan veszik a visszaírásokat, az "alkusz utolsó vitorlásáért is elmennek".

Bartók János, az Aviva Életbiztosító vezérigazgatója szerint ma önmagában kevés, ha az ügynök nagy új szerzést ígér: a biztosítónak a jövőbeni ügyfélértéket és a cég profitelvárásait kell összevetnie. Ha mindez rendben van, csak akkor lehet beárazni a jutalékot - mondja az új gondolkodásról a vezérigazgató.

Nem a piac koncentrációjának fő haszonélvezőjét, a Brokernetet kell adminisztratív úton leállítani, a saját értékesítési hálózatoknak és az egyéb értékesítési csatornáknak kellene sokkal jobb teljesítményt nyújtaniuk, ám jelenleg ezt a piacon lévő társaságok zöme nem tudja megtenni - mondta Horváth Béla, annak a CIG Pannónia Biztosítónak az elnöke, amely biztosításainak közel 80%-át a biztosításközvetítői csoport adja el. Tény, hogy az üzletági innovációk jelentős része a Brokerneten keresztül kerül a piacra. Ennek oka Bartók szerint az, hogy az mlm-rendszerben dolgozó cégeknek kell az újdonság.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Németh László, az Aegon Biztosító brókerigazgatója szerint ugyanakkor a megújulás iránti igény annak köszönhető, hogy pusztán a fenntartási jutalékból képtelenség az mlm-hálózatot működtetni.

Bartók szerint a Brokernet úgy tud új pénzeket behozni, hogy közben a visszaírások állománya a piaci átlagnál jobb. A folyamatos innováció tehát arra is jó lehet, hogy a komolyabb jövedelemmel bíró ügyfeleket új és új konstrukciókba csábítsák. A piaci modell alkalmas arra is, hogy az "alul lévők" így tényleg újdonságot tudjanak értékesíteni közvetlen környezetüknek - bár a CIG unit-linked biztosítását Horváth Béla szerint csak az értékesítők egy felsőbb szintje árulhatja.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?