13 °C Budapest

Indul a kgfb-erőpróba: megszólalt a Netrisk

Pénzcentrum
2009. október 30. 08:47

A díjak ismeretében komoly árversenyre, tovább csökkenő díjakra és kivételes kedvezményekre számít a Netrisk online-biztosítói alkusz - írja a Napi.

Sok esetben az alapdíjakon is csökkentettek a biztosítótársaságok, de a legszembetűnőbb a szezonális kedvezmények térnyerése. A tarifák ismeretében a Netrisk megítélése szerint fennmaradt biztosítók közötti versenyt már nem a kis piaci szereplők, hanem a tavalyi évhez hasonlóan a legnagyobb biztosítótársaságok diktálják.

A társaságok többsége csökkentette vagy szinten tartja díjait a múlt évhez képest és ezzel együtt az alapdíjra adható kedvezmények számát és mértékét is jelentősen emelték. Szemmel láthatóan az "utolsó" kampányt számos biztosító igyekszik arra felhasználni, hogy biztosítóváltásra bírja - komoly kedvezményekkel - azokat az autósokat, akik az elmúlt években nem váltottak.

A Netrisk gyors értékelése szerint a tavalyi kgfb-kampány nagy nyertese, az Allianz 2010-ben is folytatja az offenzívát, lényegében a 2009-es tarifastruktúrával száll ringbe. A nagyobb piaci részesedés lehet a célja a díjak alapján a Groupama Garanciának, s jól teljesít az Aegon a 35-44 éves korosztály tekintetében. Az Uniqa újra ringbe szállt: 25 %-os kampánykedvezményével a maximális kedvezmény elérheti akár a 60-70 %-ot.

A Genertel a korábbi díjstruktúra és kedvezményrendszer fenntartása mellett 4-7 %-kal tovább csökkentette alapdíjait. A Signal egy-két kategóriában árat csökkentett, és hasonlóképpen növelte a kedvezmények körét. A két éve debütált MKB Biztosító nagyobb szeletet készül harapni a kgfb-tortából, ezt elsősorban kedvezményekkel teszi. Az AIM elég jó árakkal nevezett a versenybe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Díjat emelt viszont - a Netrisk számításai szerint 8 %-kal - az alapdíj esetében a Köbe, ám ezt a novemberi szezonális árengedmény, gyermek- és kármentességi kedvezmény csökkentheti. A K&H a számítások szerint átlagosan 14 %-kal emelte a személygépjárművek alapdíját, a kedvezmények köre és mértéke ugyanakkor itt is nőtt.

Az új szerződésekből kizárt, tavaly alacsony díjakkal indult Wabard továbbra is a 26-65 éves korosztályt célozza meg díjaival. Ugyanakkor a társaság az általános trenddel szemben valamelyest emelt alaptarifáin, és az elérhető maximális kedvezményt is 25 %-ra mérsékelte az előző évi 30-ról.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 25. 18:05
A népszer szerkeszt-riporter közel hat év után döntött így.
Holdblog  |  2022. szeptember 25. 11:50
Archívumunkból (2017) Amikor 25 évvel ezeltt a kis Hajdú-Bihar megyei város melletti tanyánkon megsz...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07