Indul a kgfb-erőpróba: megszólalt a Netrisk

Pénzcentrum
2009. október 30. 08:47

A díjak ismeretében komoly árversenyre, tovább csökkenő díjakra és kivételes kedvezményekre számít a Netrisk online-biztosítói alkusz - írja a Napi.

Sok esetben az alapdíjakon is csökkentettek a biztosítótársaságok, de a legszembetűnőbb a szezonális kedvezmények térnyerése. A tarifák ismeretében a Netrisk megítélése szerint fennmaradt biztosítók közötti versenyt már nem a kis piaci szereplők, hanem a tavalyi évhez hasonlóan a legnagyobb biztosítótársaságok diktálják.

A társaságok többsége csökkentette vagy szinten tartja díjait a múlt évhez képest és ezzel együtt az alapdíjra adható kedvezmények számát és mértékét is jelentősen emelték. Szemmel láthatóan az "utolsó" kampányt számos biztosító igyekszik arra felhasználni, hogy biztosítóváltásra bírja - komoly kedvezményekkel - azokat az autósokat, akik az elmúlt években nem váltottak.

A Netrisk gyors értékelése szerint a tavalyi kgfb-kampány nagy nyertese, az Allianz 2010-ben is folytatja az offenzívát, lényegében a 2009-es tarifastruktúrával száll ringbe. A nagyobb piaci részesedés lehet a célja a díjak alapján a Groupama Garanciának, s jól teljesít az Aegon a 35-44 éves korosztály tekintetében. Az Uniqa újra ringbe szállt: 25 %-os kampánykedvezményével a maximális kedvezmény elérheti akár a 60-70 %-ot.

A Genertel a korábbi díjstruktúra és kedvezményrendszer fenntartása mellett 4-7 %-kal tovább csökkentette alapdíjait. A Signal egy-két kategóriában árat csökkentett, és hasonlóképpen növelte a kedvezmények körét. A két éve debütált MKB Biztosító nagyobb szeletet készül harapni a kgfb-tortából, ezt elsősorban kedvezményekkel teszi. Az AIM elég jó árakkal nevezett a versenybe.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Díjat emelt viszont - a Netrisk számításai szerint 8 %-kal - az alapdíj esetében a Köbe, ám ezt a novemberi szezonális árengedmény, gyermek- és kármentességi kedvezmény csökkentheti. A K&H a számítások szerint átlagosan 14 %-kal emelte a személygépjárművek alapdíját, a kedvezmények köre és mértéke ugyanakkor itt is nőtt.

Az új szerződésekből kizárt, tavaly alacsony díjakkal indult Wabard továbbra is a 26-65 éves korosztályt célozza meg díjaival. Ugyanakkor a társaság az általános trenddel szemben valamelyest emelt alaptarifáin, és az elérhető maximális kedvezményt is 25 %-ra mérsékelte az előző évi 30-ról.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 2. 17:32
A kölcsönök részbeni előtörlesztésével csökkenthetjük a teljes visszafizetendő összeget, hiszen keve...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem