19 °C Budapest

Indul a kgfb-erőpróba: megszólalt a Netrisk

Pénzcentrum
2009. október 30. 08:47

A díjak ismeretében komoly árversenyre, tovább csökkenő díjakra és kivételes kedvezményekre számít a Netrisk online-biztosítói alkusz - írja a Napi.

Sok esetben az alapdíjakon is csökkentettek a biztosítótársaságok, de a legszembetűnőbb a szezonális kedvezmények térnyerése. A tarifák ismeretében a Netrisk megítélése szerint fennmaradt biztosítók közötti versenyt már nem a kis piaci szereplők, hanem a tavalyi évhez hasonlóan a legnagyobb biztosítótársaságok diktálják.

A társaságok többsége csökkentette vagy szinten tartja díjait a múlt évhez képest és ezzel együtt az alapdíjra adható kedvezmények számát és mértékét is jelentősen emelték. Szemmel láthatóan az "utolsó" kampányt számos biztosító igyekszik arra felhasználni, hogy biztosítóváltásra bírja - komoly kedvezményekkel - azokat az autósokat, akik az elmúlt években nem váltottak.

A Netrisk gyors értékelése szerint a tavalyi kgfb-kampány nagy nyertese, az Allianz 2010-ben is folytatja az offenzívát, lényegében a 2009-es tarifastruktúrával száll ringbe. A nagyobb piaci részesedés lehet a célja a díjak alapján a Groupama Garanciának, s jól teljesít az Aegon a 35-44 éves korosztály tekintetében. Az Uniqa újra ringbe szállt: 25 %-os kampánykedvezményével a maximális kedvezmény elérheti akár a 60-70 %-ot.

A Genertel a korábbi díjstruktúra és kedvezményrendszer fenntartása mellett 4-7 %-kal tovább csökkentette alapdíjait. A Signal egy-két kategóriában árat csökkentett, és hasonlóképpen növelte a kedvezmények körét. A két éve debütált MKB Biztosító nagyobb szeletet készül harapni a kgfb-tortából, ezt elsősorban kedvezményekkel teszi. Az AIM elég jó árakkal nevezett a versenybe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Díjat emelt viszont - a Netrisk számításai szerint 8 %-kal - az alapdíj esetében a Köbe, ám ezt a novemberi szezonális árengedmény, gyermek- és kármentességi kedvezmény csökkentheti. A K&H a számítások szerint átlagosan 14 %-kal emelte a személygépjárművek alapdíját, a kedvezmények köre és mértéke ugyanakkor itt is nőtt.

Az új szerződésekből kizárt, tavaly alacsony díjakkal indult Wabard továbbra is a 26-65 éves korosztályt célozza meg díjaival. Ugyanakkor a társaság az általános trenddel szemben valamelyest emelt alaptarifáin, és az elérhető maximális kedvezményt is 25 %-ra mérsékelte az előző évi 30-ról.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55