A világ legdrágább kutyája: 108 millió egy tibeti masztiffért

2009. szeptember 15. 15:02

4 millió yuan-ért, vagyis több mint 100 millió forintért vásárolta meg a kínai nő a világ ez idáig legdrágábbnak tartott kutyáját, a Jangce No. 2. névre keresztelt tibeti masztiffot.

A 80 cm magas, 18 hónapos állat az árának megfelelő pompával érkezett az új tulajdonos lakására: a kínai híradások szerint 30 autós kísérte a repülőtérről, és igazi csődület várta Xi'an város új lakóját.

Ha a kutya árára vonatkozó híresztelések igazak, úgy valóban rekordot döntött a masztiff: a korábbi rekorder egy floridai házaspár által vásárolt labrador volt, amit 155 ezer dollárért, vagyis több mint 28 millió forintért vettek.


A város repülőterén egyébként akkora volt a tömeg, hogy egyes hírek szerint sokan nem is tudták, hogy egy kutyát várnak, azt hitték, valami híresség érkezik a géppel - írja a Times Online.

A kínai milliomosok körében egyébként annyira elharapódzott a kisállat-őrület, hogy egyedül Shanghaiban már több mint 150 ezer kutyát regisztráltak, holott a Kínában a kutya-tartás régen kispolgári dolognak számított. A hatóságok az elharapódzott kutyatartás miatt mostanra azt latolgatják, hogy bizonyos közterületekről kitiltják az állatokat, sőt Guangzhouban, amely jövőre az ázsiai játékoknak ad otthont, az egy gyermekes családmodell után az "egy kutyás" modellt tervezik bevezetni.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?