12 °C Budapest

A világ legdrágább kutyája: 108 millió egy tibeti masztiffért

2009. szeptember 15. 15:02

4 millió yuan-ért, vagyis több mint 100 millió forintért vásárolta meg a kínai nő a világ ez idáig legdrágábbnak tartott kutyáját, a Jangce No. 2. névre keresztelt tibeti masztiffot.

A 80 cm magas, 18 hónapos állat az árának megfelelő pompával érkezett az új tulajdonos lakására: a kínai híradások szerint 30 autós kísérte a repülőtérről, és igazi csődület várta Xi'an város új lakóját.

Ha a kutya árára vonatkozó híresztelések igazak, úgy valóban rekordot döntött a masztiff: a korábbi rekorder egy floridai házaspár által vásárolt labrador volt, amit 155 ezer dollárért, vagyis több mint 28 millió forintért vettek.


A város repülőterén egyébként akkora volt a tömeg, hogy egyes hírek szerint sokan nem is tudták, hogy egy kutyát várnak, azt hitték, valami híresség érkezik a géppel - írja a Times Online.

A kínai milliomosok körében egyébként annyira elharapódzott a kisállat-őrület, hogy egyedül Shanghaiban már több mint 150 ezer kutyát regisztráltak, holott a Kínában a kutya-tartás régen kispolgári dolognak számított. A hatóságok az elharapódzott kutyatartás miatt mostanra azt latolgatják, hogy bizonyos közterületekről kitiltják az állatokat, sőt Guangzhouban, amely jövőre az ázsiai játékoknak ad otthont, az egy gyermekes családmodell után az "egy kutyás" modellt tervezik bevezetni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm