19 °C Budapest

A világ legdrágább kutyája: 108 millió egy tibeti masztiffért

2009. szeptember 15. 15:02

4 millió yuan-ért, vagyis több mint 100 millió forintért vásárolta meg a kínai nő a világ ez idáig legdrágábbnak tartott kutyáját, a Jangce No. 2. névre keresztelt tibeti masztiffot.

A 80 cm magas, 18 hónapos állat az árának megfelelő pompával érkezett az új tulajdonos lakására: a kínai híradások szerint 30 autós kísérte a repülőtérről, és igazi csődület várta Xi'an város új lakóját.

Ha a kutya árára vonatkozó híresztelések igazak, úgy valóban rekordot döntött a masztiff: a korábbi rekorder egy floridai házaspár által vásárolt labrador volt, amit 155 ezer dollárért, vagyis több mint 28 millió forintért vettek.


A város repülőterén egyébként akkora volt a tömeg, hogy egyes hírek szerint sokan nem is tudták, hogy egy kutyát várnak, azt hitték, valami híresség érkezik a géppel - írja a Times Online.

A kínai milliomosok körében egyébként annyira elharapódzott a kisállat-őrület, hogy egyedül Shanghaiban már több mint 150 ezer kutyát regisztráltak, holott a Kínában a kutya-tartás régen kispolgári dolognak számított. A hatóságok az elharapódzott kutyatartás miatt mostanra azt latolgatják, hogy bizonyos közterületekről kitiltják az állatokat, sőt Guangzhouban, amely jövőre az ázsiai játékoknak ad otthont, az egy gyermekes családmodell után az "egy kutyás" modellt tervezik bevezetni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55