15 °C Budapest

Ezt is kitalálták? Ülésdíj a repülőkön!

2009. szeptember 29. 09:47

A British Airways (BA) kizárólag business class szolgáltatást nyújtó járatot indít London és New York között, miközben várhatóan csökkenti rövid távú járatainak számát. A kísérlet Willie Walsh vezérigazgató döntését hivatott segíteni abban a kérdésben, hogy a cég meg tudja-e tölteni gépeit kizárólag a brit fővárosból, illetve az oda repülő utasokkal vagy továbbra is szükség van az európai hálózatra, hogy elegendő utast biztosítsanak a hosszú távú járataikra.

A tengerentúli járatok területén ugyanis a BA már most piacvezető, a cég pedig hagyományosan a business és prémium osztályai miatt keresett az utasok körében. A kísérlet áldozatai épp azok a rövidtávú európai járatok lehetnek, ahol a fapados légitársaságok az olcsó jegyeikkel kiszorították a versenyből a BA-t.

A társaság egy új tarifa, az ülésdíj bevezetését is fontolgatja. Ez azokat az utasokat érinti, akik egymás mellé szeretnének ülni, vagy pedig kifejezetten az ablak, folyosó vagy vészkijárat mellé kérik a repülőjegyüket. A díj 10 és 60 angol font között mozogna attól függően, hogy az utas milyen járaton, illetve osztályon utazik.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05