Ezt is kitalálták? Ülésdíj a repülőkön!

2009. szeptember 29. 09:47

A British Airways (BA) kizárólag business class szolgáltatást nyújtó járatot indít London és New York között, miközben várhatóan csökkenti rövid távú járatainak számát. A kísérlet Willie Walsh vezérigazgató döntését hivatott segíteni abban a kérdésben, hogy a cég meg tudja-e tölteni gépeit kizárólag a brit fővárosból, illetve az oda repülő utasokkal vagy továbbra is szükség van az európai hálózatra, hogy elegendő utast biztosítsanak a hosszú távú járataikra.

A tengerentúli járatok területén ugyanis a BA már most piacvezető, a cég pedig hagyományosan a business és prémium osztályai miatt keresett az utasok körében. A kísérlet áldozatai épp azok a rövidtávú európai járatok lehetnek, ahol a fapados légitársaságok az olcsó jegyeikkel kiszorították a versenyből a BA-t.

A társaság egy új tarifa, az ülésdíj bevezetését is fontolgatja. Ez azokat az utasokat érinti, akik egymás mellé szeretnének ülni, vagy pedig kifejezetten az ablak, folyosó vagy vészkijárat mellé kérik a repülőjegyüket. A díj 10 és 60 angol font között mozogna attól függően, hogy az utas milyen járaton, illetve osztályon utazik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58