17 °C Budapest

Groupama: így biztosítsd a gyereket!

2009. szeptember 10. 12:32

A statisztikák szerint Magyarországon évente 4 ezer iskolai baleset történik, a legtöbb közülük a csonttörés. A legtöbb ilyen eset a 10-13 éves korosztályt éri. A sérülések 40 százaléka a testnevelésórákon történik, további 11 százalék valamilyen sport- vagy szabadidő-foglalkozáson.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint sok szülő nincsen tudatában, hogy az állam ingyenes, alanyi jogon járó balesetbiztosításban részesíti a 3 és 18 év közötti gyermekeket, minden felnőttkorba nem lépett tanulót. A biztosítás nemcsak az iskolában, hanem a nap 24 órájában, otthon, külföldön, a nyári szünetben is érvényes.
Nyugodt lehetsz: Állambácsi biztosítja a gyereket!

Azonban a csonttörésen és a balesetből eredő maradandó károsodáson kívül számos egyéb kockázatra, például hosszabb távú következményekkel nem járó balesetre, valamint a kapcsolódó kórházi költségekre, műtétre, kórházi ápolásra nem nyújt fedezetet az állami alapszintű biztosítás.

Az állam által nyújtott, alanyi jogon járó balesetbiztosítást érdemes kiegészíteni egy teljes körű biztosítással, mert olcsón lehet egyéb, kiegészítő piaci szolgáltatásokhoz jutni, az ingyenes állami tanulóbiztosítás szolgáltatásai alacsonyabbak és kevesebb kockázatra szólnak, mint a piacon elérhető szolgáltatások, ha gyermekünket baleset éri, mindkét szolgáltatást megkapja az ügyfél, az állam és a biztosító is fizet.

Mire érdemes figyelni szülőként?

Sok biztosítás csak általános iskolás kortól nyújt védelmet, míg vannak olyan konstrukciók, melyek már 3 éves kortól köthetők - ilyen a Groupama Garancia Biztosító által nyújtott Tanulóbiztosítás is, melyet már óvodás gyermekek részére is megköthetünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fontos, hogy széles körű biztosítási fedezeteket tartalmazzon, pl. nyújtson anyagi segítséget kórházi ápolás esetén is. Törekedjünk olyan biztosítás kötésére, mely az egyéni igényeket is figyelembe veszi - a Groupama Garancia Biztosító is lehetővé teszi az egyébként rendkívül alacsony, 250 forintos éves biztosítási díj többszörözését (legfeljebb tízszeres mértékig), amihez magasabb összegű biztosítói kifizetés jár. Nemcsak a tanévre, hanem a szünidőre is, tehát teljes évre szóló védelmet nyújtson.

Egy megfelelően körültekintően megkötött tanulóbiztosítás előnye nem csupán a teljes körű védelem. Az időben, megfontoltan kötött biztosítással gyermekeink elé pozitív példát állíthatunk, öngondoskodásra nevelhetjük őket. A tanulóbiztosításokat általában csoportosan kötik meg, a szülők azonban egyénileg is köthetnek szerződést, a Groupama Garancia Biztosító szolgáltatása lehetővé teszi ezt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 14:37
Egy intézkedés következtében 6 településen válik elérhetetlenné a nemrég a 4iG által felvásárolt szo...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?