Groupama: így biztosítsd a gyereket!

2009. szeptember 10. 12:32

A statisztikák szerint Magyarországon évente 4 ezer iskolai baleset történik, a legtöbb közülük a csonttörés. A legtöbb ilyen eset a 10-13 éves korosztályt éri. A sérülések 40 százaléka a testnevelésórákon történik, további 11 százalék valamilyen sport- vagy szabadidő-foglalkozáson.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint sok szülő nincsen tudatában, hogy az állam ingyenes, alanyi jogon járó balesetbiztosításban részesíti a 3 és 18 év közötti gyermekeket, minden felnőttkorba nem lépett tanulót. A biztosítás nemcsak az iskolában, hanem a nap 24 órájában, otthon, külföldön, a nyári szünetben is érvényes.
Nyugodt lehetsz: Állambácsi biztosítja a gyereket!

Azonban a csonttörésen és a balesetből eredő maradandó károsodáson kívül számos egyéb kockázatra, például hosszabb távú következményekkel nem járó balesetre, valamint a kapcsolódó kórházi költségekre, műtétre, kórházi ápolásra nem nyújt fedezetet az állami alapszintű biztosítás.

Az állam által nyújtott, alanyi jogon járó balesetbiztosítást érdemes kiegészíteni egy teljes körű biztosítással, mert olcsón lehet egyéb, kiegészítő piaci szolgáltatásokhoz jutni, az ingyenes állami tanulóbiztosítás szolgáltatásai alacsonyabbak és kevesebb kockázatra szólnak, mint a piacon elérhető szolgáltatások, ha gyermekünket baleset éri, mindkét szolgáltatást megkapja az ügyfél, az állam és a biztosító is fizet.

Mire érdemes figyelni szülőként?

Sok biztosítás csak általános iskolás kortól nyújt védelmet, míg vannak olyan konstrukciók, melyek már 3 éves kortól köthetők - ilyen a Groupama Garancia Biztosító által nyújtott Tanulóbiztosítás is, melyet már óvodás gyermekek részére is megköthetünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fontos, hogy széles körű biztosítási fedezeteket tartalmazzon, pl. nyújtson anyagi segítséget kórházi ápolás esetén is. Törekedjünk olyan biztosítás kötésére, mely az egyéni igényeket is figyelembe veszi - a Groupama Garancia Biztosító is lehetővé teszi az egyébként rendkívül alacsony, 250 forintos éves biztosítási díj többszörözését (legfeljebb tízszeres mértékig), amihez magasabb összegű biztosítói kifizetés jár. Nemcsak a tanévre, hanem a szünidőre is, tehát teljes évre szóló védelmet nyújtson.

Egy megfelelően körültekintően megkötött tanulóbiztosítás előnye nem csupán a teljes körű védelem. Az időben, megfontoltan kötött biztosítással gyermekeink elé pozitív példát állíthatunk, öngondoskodásra nevelhetjük őket. A tanulóbiztosításokat általában csoportosan kötik meg, a szülők azonban egyénileg is köthetnek szerződést, a Groupama Garancia Biztosító szolgáltatása lehetővé teszi ezt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?