13 °C Budapest

Groupama: így biztosítsd a gyereket!

2009. szeptember 10. 12:32

A statisztikák szerint Magyarországon évente 4 ezer iskolai baleset történik, a legtöbb közülük a csonttörés. A legtöbb ilyen eset a 10-13 éves korosztályt éri. A sérülések 40 százaléka a testnevelésórákon történik, további 11 százalék valamilyen sport- vagy szabadidő-foglalkozáson.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint sok szülő nincsen tudatában, hogy az állam ingyenes, alanyi jogon járó balesetbiztosításban részesíti a 3 és 18 év közötti gyermekeket, minden felnőttkorba nem lépett tanulót. A biztosítás nemcsak az iskolában, hanem a nap 24 órájában, otthon, külföldön, a nyári szünetben is érvényes.
Nyugodt lehetsz: Állambácsi biztosítja a gyereket!

Azonban a csonttörésen és a balesetből eredő maradandó károsodáson kívül számos egyéb kockázatra, például hosszabb távú következményekkel nem járó balesetre, valamint a kapcsolódó kórházi költségekre, műtétre, kórházi ápolásra nem nyújt fedezetet az állami alapszintű biztosítás.

Az állam által nyújtott, alanyi jogon járó balesetbiztosítást érdemes kiegészíteni egy teljes körű biztosítással, mert olcsón lehet egyéb, kiegészítő piaci szolgáltatásokhoz jutni, az ingyenes állami tanulóbiztosítás szolgáltatásai alacsonyabbak és kevesebb kockázatra szólnak, mint a piacon elérhető szolgáltatások, ha gyermekünket baleset éri, mindkét szolgáltatást megkapja az ügyfél, az állam és a biztosító is fizet.

Mire érdemes figyelni szülőként?

Sok biztosítás csak általános iskolás kortól nyújt védelmet, míg vannak olyan konstrukciók, melyek már 3 éves kortól köthetők - ilyen a Groupama Garancia Biztosító által nyújtott Tanulóbiztosítás is, melyet már óvodás gyermekek részére is megköthetünk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fontos, hogy széles körű biztosítási fedezeteket tartalmazzon, pl. nyújtson anyagi segítséget kórházi ápolás esetén is. Törekedjünk olyan biztosítás kötésére, mely az egyéni igényeket is figyelembe veszi - a Groupama Garancia Biztosító is lehetővé teszi az egyébként rendkívül alacsony, 250 forintos éves biztosítási díj többszörözését (legfeljebb tízszeres mértékig), amihez magasabb összegű biztosítói kifizetés jár. Nemcsak a tanévre, hanem a szünidőre is, tehát teljes évre szóló védelmet nyújtson.

Egy megfelelően körültekintően megkötött tanulóbiztosítás előnye nem csupán a teljes körű védelem. Az időben, megfontoltan kötött biztosítással gyermekeink elé pozitív példát állíthatunk, öngondoskodásra nevelhetjük őket. A tanulóbiztosításokat általában csoportosan kötik meg, a szülők azonban egyénileg is köthetnek szerződést, a Groupama Garancia Biztosító szolgáltatása lehetővé teszi ezt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm