27 °C Budapest

Címke: tanulóbiztosítás (12 cikk)

Világgazdaság | 2010. szeptember 3. 10:00

Rosszcsontok az iskolában: nem elég az állami biztosítás

Az állam biztosít minden iskolába járó gyermeket baleseti halál, rokkantság és csonttörés esetén. Ez azonban fapados szolgáltatás, célszerű kiegészíteni valamilyen piaci tanulóbiztosítással, amely az iskolán kívül történt bajok következményeit is enyhíti.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 10. 12:32

Groupama: így biztosítsd a gyereket!

A statisztikák szerint Magyarországon évente 4 ezer iskolai baleset történik, a legtöbb közülük a csonttörés. A legtöbb ilyen eset a 10-13 éves korosztályt éri. A sérülések 40 százaléka a testnevelésórákon történik, további 11 százalék valamilyen sport- vagy szabadidő-foglalkozáson.

Pénzcentrum | 2008. október 14. 09:15

Lehúzott szülők: mire kéri el a pénzt az iskola és óvoda?

Az óvodák, iskolák egy része nem, vagy csak hiányosan tájékoztatja a szülőket az általános gyermek- és ifjúsági biztosításról. Sőt az intézmények esetenként arra kényszerítik a szülőket, hogy kisebb-nagyobb összeget fizessenek be, hogy megemelkedjen a kapható kártérítés összege.

Pénzcentrum | 2007. november 30. 12:00

Olcsó biztosítás, nem csak gyerekeknek

Sokan vannak, akik még emlékeznek iskolás éveikből a tanulóbiztosításra. Ez volt az a termék, amelyről minden évben egyszer kaptak egy kis tájékoztató füzetet és amelyet haza kellett vinni bemutatni. Ez az a biztosítás, ami soha " nem megy ki a divatból", függetlenül attól, hogy mennyien ismerik a szolgáltatást vagy egyáltalán tudnák, hogy gyermekeikről gondoskodik-e így az iskola. Nemrégiben megismerkedtünk a balesetbiztosításokkal, most ezek egy speciális fajtáját, a tanulóbiztosításokat tekintjük át.

Pénzcentrum | 2007. január 3. 10:00

Állami gyerekbiztosítás - egy kihasználatlan ígéret

A Generali-Providencia nyerte a Pénzügyminisztérium által az általános gyermek- és ifjúságvédelmi baleset-biztosításra kiírt pályázatot, így egészen 2009 végéig egyedüli szolgáltatóként látja majd el a 2003-ban bevezetett 3-18 év közötti fiatalok államilag finanszírozott biztosításának feladatát.

Pénzcentrum | 2006. november 14. 12:00

Biztonságban vagy-e a BKV-n? - Az apróbetűs rész

Bizonyára sokaknak feltűnt már a BKV járművein utazva egy matrica, amely azt hirdeti, hogy az utasok biztosítva vannak a Generali-Providencia Zrt.-nél. Azonban a zötyögő járműveken nem sokan olvassák el az apró betűs részt ezért egy kicsit utánajártunk, hogy mire is nyújt fedezetet a biztosítási kötvény.