Lakásbiztosítás az interneten: fokozódik a díjverseny

Pénzcentrum
2009. július 21. 09:17

Egyre erőteljesebben terjednek az interneten vásárolható lakásbiztosítások. Ez a folyamat pedig szakemberek szerint oda vezethet, hogy a gépjármű-felelősségbiztosításoknál tapasztalt verseny erre a szegmensre is jellemző lesz.

Az Union Biztosító kommunikációs igazgatója szerint a lakásbiztosítás általánosságban standard terméknek tekinthető, de a biztosítási védelmet és annak mértékét mindenképpen fontos személyre szabni. A Signal Biztosító termékfelelőse szerint a piacon két tendencia figyelhető meg. Az egyik a standardizált dobozos termékek iránya, a másik pedig az egyénre szabott, szofisztikált ajánlatok (melyekbe a lakáskockázatokon kívül akár személybiztosítási elemek is bekerülhetnek).

A K&H Biztosító üzletágvezetője szerint az interneten keresztül köthető lakásbiztosítási termékek esetében a biztosított vagyontárgyakat és a biztosítási összegeket többnyire a szerződő tudja meghatározni, míg a biztosítási események, kockázatok tekintetében a biztosítók által kialakított csomagok, 2-3 lehetőség közül választhat. A Genertel viszont a tarifálási alapadatok megadása után (irányítószám, az ingatlan hasznos alapterülete négyzetméterben, lakók száma, szerződő születési ideje) mind az ingatlan, mind az általános háztartási ingóságok összegére ajánlatot ad. Az ügyfél ezt követően válogathat a kiegészítő biztosítások közül.

Az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója szerint a jövőt az jelentheti, ha az ügyfél már az alapcsomagon belül is képes lesz az egyes termékeken belüli szolgáltatásokat és biztosítási összegeket megváltoztatni igényei és pénztárcája alapján. Tapasztalatok szerint az összetettebb kockázat és a biztosított vagyon értéke miatt az interneten kötött lakásbiztosítások esetében az ügyfelek kevésbé díjérzékenyek, mint például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) esetében.

A lakásbiztosítási piacot ennek ellenére még mindig alulbiztosítottság jellemzi, sokan csak az ingatlan fedezetértékét nézik, az ingóságokra nem fordítanak figyelmet. A biztosítók ez ellen úgy védekeznek, hogy adott négyzetméter esetén a biztosítási rendszerek nem engednek át extrém kis négyzetméterárat és minimális ingóságösszeget is megszabnak feltételként.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Generali üzletágigazgatója szerint a hiteltől függetlenül az ingatlantulajdonos érdeke, hogy a vagyontárgyaira lehetőség szerint teljes körű biztosítása legyen. Jelen gazdasági helyzetben és az elmúlt hetekben a szélsőséges időjárás miatt bekövetkezett tömeges viharkárok következtében fokozódott az emberekben a biztonság és kiszámíthatóság iránti vágy. Veszélyt hordoz az, hogy az internet révén egyre egyszerűbb, az ügyfél évfordulókor a korábbinál könnyebben válthat biztosítót. Márpedig ebben az esetben a helyzet előbb-utóbb oda vezethet, hogy a biztosítóknak - akárcsak korábban a kgfb-területen - el kell felejteniük a díjak indexálását, azaz a díjak - és a biztosítási összegek - külső feltételekhez történő igazítását.

Az Uniqa Biztosító vagyonbiztosítási területének vezetője szerint nem nagy gond az ügyfelek gyorsabb migrációja, hiszen ez jótékonyan hathat a biztosítók közötti versenyre.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm