20 °C Budapest

Kamatháború a bankokban: bakot lőtt az éllovas!

Pénzcentrum
2009. július 21. 06:20

A nevetséges baki ellenére is élen a CIB Bank Az elmúlt három hónapban a 290-300-as tartományból egészen a 275-ös szint környékéig erősödött a forint az euróval szemben, sőt június végén 270 alá is benézett az árfolyam. A Pénzcentrum ezúttal a hazai pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

A bankok között tavasz végén, nyár elején csúcsosodott ki a deviza lekötésekért folytatott verseny, azóta némileg mérséklődtek a kamatok. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a Pénzcentrum összegyűjtötte a legkedvezőbb ajánlatokat.

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A piacon a legmagasabb kamatot 6,01 %-kal a CIB Bank adta, a hirdetmény szerinti Tavaszi Euró Betét elnevezés azonban már nem a legtalálóbb így augusztus közeledtével. Őket követi 6,00 %-kal, fej-fej mellett az Allianz és az Erste Bank.

A CIB Bank Tavaszi Euró Betét április 14-től visszavonásig érvényes. A bank 3 és 6 hónapos lekötés esetén garantáltan évi 6,01 %-os kamatot kínál az euróban újonnan elhelyezett betétekre, az első kamatperiódusra (EBKM: 6,01 %, nem akciós EBKM: 1,25-1,50 %).

A kamat mértéke független az elhelyezett összeg nagyságától, de a betétlekötés eredeti időtartamával automatikusan meghosszabbodó betét nem minősül újonnan lekötött betétnek.

Az Allianz Bank az egyes devizabetétekre szintén magas éves kamatokat kínál. A 6 hónapos futamidőre évi 6 %-os kamatot (EBKM: 6,09 %) fizetnek.

Az Allianz Banknál valamely bankszámlán lekötött betéthez kapcsolódóan a betét lekötési időszakára a betét tulajdonosa részére díjmentes életbiztosítás, amely halál esetén biztosítói kártérítésként a betét lekötött tőkéjének 50%-át fizeti. Közös tulajdonú betét esetén bármely betét tulajdonosa halála esetén kifizeti a Biztosító a kártérítést.

Az Erste Bank 6,00 %-os betétlekötési ajánlata a biztonságos és időtálló megtakarítási formák közé tartozik. A betétben elhelyezendő összeget a bank számlakonverziós deviza középárfolyamon váltja át, az átváltást további költségek nem terhelik. A legkisebb leköthető összeg 500 euró, az akciós kamat ismétlődő betétlekötési konstrukció esetén az első kamatperiódusra érvényes. 12 hónapos lekötés esetén 5,50 %-os kamatot kínálnak.

A 6 hónapos betétlekötés második periódusától kezdve a betét a hirdetményben szereplő kamattal (EBKM: 2,64-2,87 %/év) kerül lekötésre. Az akciós deviza betét elhelyezésének feltétele, hogy a lekötni kívánt deviza betét összege május 31-e előtt nem volt a bank kezelésében. A betétlekötés további feltétele a betét pénznemében devizaszámla vezetése a banknál. Az akciós kamat 2009. július 06-tól visszavonásig érvényes.

Az FHB akciós ajánlata április 1-től visszavonásig érvényes, a legkisebb leköthető összeg 300 euró, a maximálisan elhelyezhető összeg nem korlátozott. Az 5,50 %-os kamat a 3 és a 6 hónapos lekötések esetén is érvényes, 12 hónapra 4,00 %-ot fizetnek. Amennyiben az ügyfél idő előtt felbontja a lekötést, úgy csak 0,15 %-os kamatot kap az elhelyezett összegre.
Lekötést bármelyik bankfiókban, vagy telefonon és netbankon keresztül is lehet kezdeményezni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Raiffeisen akciós 3 hónapos euró lekötött betétben a pénz összegsávtól függetlenül évi 5,00 %-ot kamatozik. Az akciós ajánlat július 20-tól visszavonásig érvényes. Az ügyfeleknek az akciós kamat igénybevételéhez a banknál július 10-én nyilvántartott egyenlegükhöz képest kell új, bankon kívüli forrást elhelyezni.

Az Akciós 3 hónapos Euró Lekötött Betétben elhelyezhető összeg legfeljebb a lekötési megbízás megadásakor nyilvántartott, és a 2009. július 10-én nyilvántartott összesített megtakarítási állományok különbsége, de legalább 1 000 euró.

Automatikusan ismétlődő betétlekötési megbízás esetén a második kamatperiódustól a betét a kondíciós listában található 3 hónapos futamidő aktuális kamatlábát veszi fel. 6 hónapos lekötés esetén az EBKM 4,00 %.

Az UniCredit Bank most 5,00 %-os akciós kamatot kínál - igaz nem a három, hanem - a 2 hónapos futamidőre szóló euró megtakarításokra (EBKM: 5,11 %, nem akciós EBKM: 0,60 %). Az akciós betétlekötés igénybevételéhez új betétet kell elhelyezni, illetve növelni kell a banknál 2009. június 26-án fennálló egyenlegünket.

A bank szerint az ajánlat az előre kiszámítható kamatozásnak köszönhetően biztonságos megtakarítási formának minősül. Az akció július 10-től visszavonásig érvényes, az elhelyezhető legkisebb összeg 1000 euró.

Ezt jól megkavarta az OTP

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm