9 °C Budapest

Felére csökkentheted a köteleződ díját: vezess kevesebbet!

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 13:00

Jogosan érezhetik azok az autósok, akik csakis hétvégén és különleges alkalmakkor használják autójukat, hétköznap pedig a környezetbarát tömegközlekedést választják, hogy aránytalanul nagy díjakat fizetnek a kötelező biztosításért. Tény, hogy a hétvégi vezetők kisebb kockázatot jelentenek a biztosítóknak, még akkor is ha a vezetési gyakorlatukban tapasztalható hiányosságok veszélyesebbé teszik őket.

Innovatív módon, az Egyesült Államokban elsőként, két biztosító társaság is úgy döntött, hogy honorálja azon autóvezetőket, aki valóban az átlagosnál kevesebb kilométert tesznek meg a volán mögött évente, vagyis megindította a harcot az ügyfelekért az eddig felfedezetlen piaci szegmensben.

A megtett kilométerek alapján ajánlott diszkont feltétele, hogy ellenőrizhetővé váljon, a biztosított autójával ténylegesen mekkora távot tett meg. A technika fejlődése azonban ezt a problémát is megoldotta és a kérdéses autókba szerelt GPS rendszerrel már könnyedén kontrolálható a megtett kilométerek száma.

A GPS rendszereken keresztül való megfigyelés adatvédelmi kérdéseket vetett fel, a biztosítók azonban pontosan kidolgozták a szerződéses kereteket, melyeken belül a biztosítók jogosulttá váltak az ügyfelek autóiba szerelt készülékek által rögzített adatok egy részének kezelésére.

A kedvezmények mértéke biztosítónként a leautózott kilométerek függvényében változik, évi 4000 ezer kilométer alatt 54, illetve 25, míg 24 ezer kilométer alatt 14 és 5 százalékos kedvezményekre számíthatnak az autóvezetők.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hasonló kedvezményekre jelenleg hazánkban még nincs példa, a termékfejlesztőknek problémát jelenthet például az amerikai biztosítók által már áthidalt ellenőrizhetetlenség. A GPS rendszerek által gyűjtött adatok ellenőrzése pedig az adatvédelmi törvénybe ütközik.

Emellett további gondot jelenthet, hogy bár a kockázatcsökkenés egyértelmű, a pontos mértékének kiszámításához nincsenek meg a megfelelő adatok, ezért a termék árazása nehéz feladattá válik. Így a magyar biztosítottaknak még jó darabig biztosan várniuk kell a lehetőségre, bár nem tudhatjuk hány biztosított számára jelenthetne kedvező megoldást a termék, mivel a szegmens méretére vonatkozóan nincsenek becslések.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem