32 °C Budapest
Fehér modern szállítási kis szállítmány kis szállítmány teherfutár furgon gyorsan mozog az autópályán úton a városba városi külvárosban.

Megszavazta a parlament, eltörlik az éves pályamatricát, augusztustól olcsó lesz az egynapos: itt vannak a részletek

2024. június 22. 08:46

A szlovák parlament elfogadta az egynapos autópálya-matricáról szóló törvényt, amely szerint augusztus 1-től lehet majd ezt megvenni. Ára 5,40 euró lesz azaz kevesebb mint 2200 forint. Egyúttal eltörlik az adott naptári év utolsó napjáig érvényes éves pályamatricát, azonban a 365 napos sztrádajegy továbbra is elérhető marad.

A szlovák parlament elfogadta az egynapos autópálya-matricáról szóló törvényt, amely szerint augusztus 1-től lehet majd egynapos sztrádajegyet vásárolni, ára 5,40 euró lesz azaz kevesebb mint 2200 forint. Az egynapos jogosultság csak a vásárlás napján lesz érvényes, nem pedig a vásárlástól számított 24 órán keresztül - írja a parameter.sk.

Szlovákiában eltörlik az adott naptári év utolsó napjáig érvényes éves pályamatricát, azonban a 365 napos sztrádajegy továbbra is elérhető marad az autósok számára.

Jozef Ráž közlekedési miniszter elmondta: az egynapos jegy reményeik szerint nagy segítséget jelent majd mindazoknak, akik rövidebb kirándulásokat terveznek Szlovákiában, valamint a nyári vakáció idején csak átutazó külföldi turistáknak is.

Magyarországon április 1-től lehet napi matricát vásárolni. A D1-kategóriás egynapos matrica 5 150 forintba kerül, így nem csak Ausztriában olcsóbb az egynapos engedély, hanem augusztustól Szlovákiában is az lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hogyan kellene korlátozni a mobiltelefon-használatot az iskolában?

Az Országgyűlés nemrégiben egy új jogszabály-módosítást fogadott el, amely lehetővé teszi a diákok iskolai mobiltelefon-használatának korlátozását. A módosított törvény szerint a kormány jogosult lenne meghatározni azokat a tárgyakat, amelyeket tilos az iskolákba és kollégiumokba bevinni, illetve azokat, amelyeket csak igazgatói engedéllyel lehet az órákon használni. Ugyanakkor a kérdés egyelőre igencsak megosztja a szülőket, így most leginkább az ő véleményükre vagyunk kíváncsiak, hogyan is kellene rendezni a gyeremekek iskolai mobiltelefon-használatát. Kérjük, segítsd a munkánkat és töltsd ki az alábbi, anonim kérdőívünket.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem