31 °C Budapest
Rendőrségi autó akcióban, villogó fénnyel és szirénajelzéssel éjszaka a városban. Elmosódott bokeh háttér, közvilágítási lámpák.

Giga autós razzia Budapesten: rendesen ráfáznak, akik erre nem figyelnek

2024. június 18. 09:16

12 óra alatt 3132 ellenőrzött járművezető a belvárosi régióban. A fővárosi rendőrök a közlekedési szabályok betartatására fókuszáltak - írja a Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V., VI., VII., VIII. és IX. Kerületi Rendőrkapitányságai 2024. június 15-én 19 órától 16-án 7 óráig egy időben összehangolt közlekedésrendészeti fokozott ellenőrzést végeztek kerületeikben.

A belvárosi régió területén az egyenruhások 3132 gépjárművezetőt ellenőriztek alkoholteszterrel. Ebből 21 fővel szemben intézkedtek ittas vezetés miatt, amiből 10 érték a bűncselekményi értékhatárt elérte vagy meghaladta, 11 esetben mintavételre állították elő a sofőröket.

Egy gépkocsivezetőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, mert az eltiltás hatálya alatt vezetett, egy sofőrt mintavételre állítottak elő járművezetés bódult állapotban bűncselekmény gyanúja miatt. Egy embert előállítottak és szabálysértési feljelentést tettek vele szemben engedély nélküli vezetés miatt, továbbá egyéb közlekedési szabálysértés miatt 3 emberrel szemben éltek szabálysértési feljelentéssel.

Kiszabtak egy közigazgatási bírságot biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Három helyszíni bírság is kiróttak elsőbbség szabályainak megsértése, irányjelzés szabályainak megsértése és egyéb közlekedési szabálysértés miatt - írják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sok lesz az ellenőrzés

A Magyar Rendőrség június 17. és 23. között az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján országos akciót tart, úgyhogy érdemes odafigyelni az utakon. Leginkább az alkoholt fogyasztó, bódult állapotban vezetőkre fognak utazni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem